Cuma, Ekim 12

Türk futbolunda bayram

Bayramdır malum, birlik-beraberlik mesajlarının havalarda uçuştuğu günler, herkeste bir mesaj verme kaygısı, kucaklaşma dürtüsü. Herkes demişken geleneklere hala değer veren ve post-modernizmden yeteri kadar nasiplenememişlerden bahsediyorum tabii ki. Bayramlar güzeldir bu coğrafyada. Carlos'a el öptürülür, Hagi bayram namazına götürülür yeri geldiğinde. Baklava vardır bir de. Antrenman sonrası gönül alma işine yarayan bu tatlımız bayramların vazgeçilmezidir. Yani düz mantıkla; bayrama antrenman denk geldi mi ortam kral olur. O tepsi bitecektir, kaçış yok Alex, lütfen, lütfen.
Futbolumuza yön veren kurumların sanal mecralarına göz attım vesileyle.
*TFF'nin sitesine bayram uğramamış, onların gözü Moldova'dan başkasını görmüyor malum şu sıralar.
*Fenerbahçe resmi sitesi "İyi bayramlar, Türkiyem" mesajıyla açılıyor, birinci haber Aziz Yıldırım'ın bayram mesajı. Önce Fenerbahçelilerin sonra herkesin bayramı kutlanmış.
*Beşiktaş da sitesini "Bayramınız kutlu olsun" temasıyla açmış ve Yıldırım Demirören'in Beşiktaşlılar'a hitaben geçtiği bayram mesajına yer vermiş.
*Galatasaray cephesi ise ağır abi konumnda tatil yapıyor. İntroda UEFA rakipleri var hala, ana sayfada da editörden 2 satırlık bayram tebriği. Frankofonluk böyle bir şey işte.
*Yine futbolumuza yön veren(!) kontratak ise tüm insanların bayramını kutlamaktan kaçınmıyor. Kutlu olsun, mutlu olsun. Bayram gibi olsun...

Hiç yorum yok: