Perşembe, Eylül 27

Stadyum Melodileri 4 - Guantanamera

İngiliz tribünlerinde sıkça duyulabilecek Küba şarkısı. Jose Fernandez Diaz tarafından söylenmiş ilk önce ama onun kimden aşırdığı konusunda çeşitli rivayetler mevcut. Sonraları şarkıyı Gypsy Kings'den Iglesias'lara kadar herkes söylemiş. Küba'nın en meşhur şarkısı buymuş. Zaten Küba'nın fazla meşhur şeyi yok, puro, kızlar ve devlet adamları.Her neyse, şarkıyı İngiliz obez efendiler eğlence amaçlı kullanmışlar bol bol. "One Joseph Bloggs, there is only one Joseph Bloggs" formatı almış yürümüş. Rivayet odur ki Rangers'lı Andy Goram'a şizofreni tanısı koyulmasının ardından sıradaki parça onun için gelmiş; "there is only two Andy Goram"

Sonrasında piyasa olmuş eser, sahada iki benzer adam varsa, iki aynı isimli varsa ilkokul çocukları gibi sesler yükselmiş tribünlerden. "aa, iki tane John var" misali.Kübalı amcalardan şarkının orijinali burada.

ps: Guantanamera, Guantanamolu kız demekmiş. Bir de Guantanamera puroları var, ayrı bir yerde değerlendirilmeli. Son olarak bir de film var bu isimde. Doğal olarak romantizm dolu.

Hiç yorum yok: