Cumartesi, Eylül 15

Stadyum Melodileri 2 - Seven Nation Army

The White Stripes'in kolay ritmi ve hareketli yapısıyla DJ'Leri kendine hasta eden şarkısı. Futbol arenasında da gittikçe artan bir popülariteye sahip.
Grup Detroitli ama şarkı sahalara adımını Brugge şehrinde atmış. 2003-04 sezonu, Brugge - AS Rome Şampiyonlar Ligi maçı.
2006 Dünya Kupası'nı kaldıran jöleli İtalyan halkı da 10 milyon kişinin sokağa döküldüğü gecede bu şarkıyı dillendirince zirveye çıkılmış zaten. Evrensel stadyum şarkılarına bir yenisi daha eklenivermiş.
*İtalyanlar kupada 7 rakibi devirmişler de o yüzden bu şarkıyla atıfta bulunmuşlar diyenler var, bilemiyorum ne kadar haklılar.Şarkıyı Avustralya ve Almanya'da da dillendiren irili ufaklı kulüpler var ancak grubun Detroitli olması hasebiyle Amerika civarında şarkıyı sahiplenen kulüpler de var. Toronto Raptors'ın Air Canada Centre'ında bu şarkısız maça çıkılmazmış, keza ABD'li FC Dallas da şarkının hastalarından hasıl bir taraftar kitlesine sahip.

Bir de İskoçyalı 'Hearts' var The White Stripes ile tehlikeli ilişkilere giren. Zira bu takımın taraftarları cinsel içerik de katarak şarkıyı dillenidiriyorlar, beğenenler var tabi ama beni pek kesmedi.

LYRICS;
i'm gonna fight them off, a seven nation army couldn't hold me back
they're gonna rip it off, taking their time right behind my back
and i'm talking to myself at night because i can't forget
back and forth through my mind behind a cigarette
and the message coming from my eyes says leave it alone
...

Şarkının klibi burada.

Hiç yorum yok: