Çarşamba, Eylül 5

FIFA U-17 World Championship 2007

Kore'de devam ediyor organizasyon. Bugün ve yarın yarı finaller var. 9 Eylül'de de final. 24 takımla başlamıştı turnuva. UEFA'dan, Asya'dan ve CONCACAF'dan 5'er takım gitti. Amerika'nın güneyinden ve Afrika'dan 4'er takım. 1 takım da -Yeni Zellanda- Okyanusya'yı temsilen Kore'deydi. Sizin ne işiniz var dedirtecek takımlardan Tacikistan ve Suriye 2. tura kadar çıktılar. Tunus grubunu 1. tamamladı, 2. turda uzatmalarda yediği gollerle Fransa'ya yenildi. Yine 2. turda Gana Brezilya'yı safdışı bıraktı.
(**1995'te U-17 turnuvasında Gana şampiyon olmuştu, Appiah da o takımdaydı)
Çeyrek finallerde göze batan büyük bir sürpriz yok ama yarı finale kalan 4 takımdan 2'si Afrikalı, 2'si de Avrupalı olunca acaba diyor insan, Amerika kıtası çökebilir mi yakın zamanda?Çeyrek final eşleşmeleri;
İspanya - Gana
Nijerya - Almanya

Turnuvada Macauley Chrisantus adlı Nijeryalı'ya dikkat etmek lazım. 5 maçta 6 golü var. Gol atamadığı tek maç var, onda da 55 dakika sahada kalmış. Benzer istatistike sahip Fransız Damien Le Tallec 4 gole sahip, ismi de tanıdık gelince yazayım dedim, akrabadır kesin Pool'lu olanla.

Turnuvada Panzerler de ayrı bir hava, 5 maçta 17 golleri var. Hangi jenerasyondaki abileri böyle bir şey yapabilmiş bilmiyorum, sanmıyorum da.

Diğer ayrıntılar ve haberler burada.

Hiç yorum yok: