Pazar, Aralık 7

Lig A golcüsü!

Zihnimde "Taner" isimli futbolcuların 2. ligde, son adıyla Bank Asya 1. Lig'de bol gol attıklarına dair çok ciddi bir yaklaşım var. Taner Demirbaş da bu fikrin oluşmasında en büyük faktör.

Bu ekolün bir diğer önemli temsilcisi Taner Gülleri'yi ilk tanıdığımda Antalya'daydı. Fazla gol atamasa da golcü olduğu belliydi. Bir Samsun uçağında gördüm ilk kez, gidip Samsun'u kurtaracak herhalde, düşen takımların dostu rolüne bürünmüş diye düşündüm, yazık dedim.


Samsunspor'a gitmedi Taner, nereye gittiği de beni ilgilendirmiyor bunun ötesinde. Adana Demir'de başladığı kariyerine, Bursa, Fethiye, Beykoz, tekrar Bursa, Erciyes, Sakarya, Antalya ve en son Kocaeli olarak devam ediyor. Listedeki takımların hep inip çıkma mevsiminde katılmış takıma. 2. lig topçusu etiketini yapıştırmış üzerine bir şekilde.

Bir Yunus Altun vardı yine bu ekolden, 2. ligde gol kralı olup büyük takımların listesine giren, sonrasında da asansör takımlarla birlikte asansör olan türde. 2001 yılında Konya'da maçlarını çok izledim, çelimsiz, tıknaz bir adam ama gol koklama becerisi yüksek. Uzaktan Brezilyalı bile denebilecek türde. O sezonun ardından 12 ay aynı takımda kalamadı hiç Yunus, hep birilerini kurtarmaya gitti ve hep sorumluluğun altında ezildi, kendini kurtaramadı. Şimdilerde Karşıyaka'daymış..

Taner'e dönelim tekrar, Kocaeli bu sezon büyüklerle oynadığı maçları tamamladı. 4 maçta da ilk golü Taner'le Kocaeli attı. 4 maçta da yenilmekten kurtulamadı. Bu maçlarda izlediğim Taner hiç de öyle 2. ligde ezilecek, üst ligde oynayamayacak kalibrede değil. Tekniği var, şutu var, sorumluluğu var, zekası var ancak biçilen değer hep altta. Takımda Serhat Akın ve Ahmet Dursun gibi oyuncuların ardında beklemesi planlandı sezon başında, Murat Hacıoğlu da kadroda forvetlik yapabilecek bir diğer oyuncu. Şartlar, fırsatlat derken Taner bu ligde, en büyüklere karşı da gol atabileceğini gösterdi. Ligde toplam 17 gol atan Kocaeli takımının gollerinin 6'sı Taner'den. Alda atlık asistleri de cabası tabi.

Geçen sezon Bank Asya'da 21 golü vardı Taner'in. Boşa olmadığını da gösterdi. Şimdi mevcut durumda Kocaeli'nin küme düştüğünü varsayalım, ne olacak bu oyuncu? Şu anda 32 yaşında Seneye 33 olacak, 1 sezon daha belki Kocaeli'nde oynayacak, sonra bir alt ligde bir takıma gidecek. Adana Demir belki, doğduğu şehrin takımı.


Şadi Çolak var mesela bir de. Amatör Küme'de 1 sezonda 130 gol atan Guinnes'e girmiş adam. 2. lig golcüsü kimliği onda da var. Rize'de görünmüş bol bol, onun dışında Anadolu seyyahı. Bir o takımda bir bu takımda. Ordu'da oynarken 20 golü devirdiğini hatırlarım ama 2. lig işte, oraya ait adam.

Coşkun Birdal da önemli bir karakterdir konu B klas gol olunca. Erzurumspor'la girdi bizim hayatımıza. Alt liglerden alıp getirdiler takımı, A klasa çıkardılar sonra aynı hızla düştü takım. Galatasaray'dan 7 yemişlerdi ama aynı Galatasaray'ı kupadan da elemişlerdi. Coşkun tutundu biraz üst lige, Konya, Denizli, Samsun, Manisa dolaştı. Antalya'nın bir önceki üst lige çıkışında vardı, düşüşüde de. Cenk'le beraber takıldılar. Sonrasında Eskişehir ve şimdi de Diyarbakır. Yaş 35 olmuş, arada gol atıyor hala.

Bir yafta yapışmayagörsün adamın üzerine, öyle gidiyor işte. Daha çok var ya böyle adam, Taner'in Trabzon'a da gol atmasından sonra aklıma gelen ilk 2-3'ünü yazıvereyim dedim.

Hiç yorum yok: