Çarşamba, Aralık 3

Koca Milan savunması gençleşmek istiyor

Milan savunmada yapılanmaya gidiyor sonunda. Ufaktan ufaktan bir şeyler yapıyordu ama hala zihinlerdeki eski topraklar, eski savunmacılar, yaşlı abiler imajını bir türlü atamamıştı. Senderos kiralık geldi, Matteo Darmian alttan geldi, Empoli'den -2001'de Milan'dan ayrılmış- Luca Antonini geldi ama direk kadroya girecek bir numara göstermedi hiçbiri. Maldini ve Favalli artık iyice sona yaklaştılar. Nesta, Zambrotta, Jankulovski, Kaladze gibi oyuncular 30'u devirdiler zaten. Devre arasında gelmesi muhtemel Gallas da keza öyle.


Durum böyle olunca AC Milan ekibi, yavaştan Güney Amerika yollarını arşınlamaya başlamışlar. Oradaki resmi temsilcileri Leonardo'nun şiddetle önerdiği iki oyuncu var. Thiago Silva (Fluminense) ve Miranda (Sao Paulo). Hedef bu oyunculardan en az birisini kadroya katmak. İkisi olursa kaymaklı ekmek kadayıfı olacak. Bu oyuncular için arada Devlet Başkanı Lula'nın da bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Thiago Silva'nın bundan önce Porto ve Dinamo Moskova ile Avrupa tecrübesi var ama memleketini özleyen adam profili çizmiş. Dunga'nın milli takımına adapte olma sürecinde şu aralar. 84 doğumlu. Defansın ortasında oynuyor.

Miranda'nın profili de Silva'dan pek farklı değil. Avrupa'ya Sochoux kanadından giriş yapmış, tutunamayıp geri dönmüş ülkesine. Dunga için şimdilik hazırlık maçlarında kadroya davet edilen adam konumunda. O da 84 doğumlu.
Bu sezonun devre arası güzel geçecek gibi.

Hiç yorum yok: