Cuma, Aralık 12

FIFA Yılın Futbolcusu

Geçen sene Kaka'nın her kulvarda şov yaptığına şahit olduk. Bu yıl da tek favori C-Ron. Seneye de şimdiden favori Messi. Torres zorlama niyetinde sadece. Göreceğiz bakalım.


Ekim sonunda 23 kişilik aşağıdaki shortlist açıklanmıştı. 3 yaşlı kıtanın dışına çıkmamıştı liste. Ligler de +20 o malum 4 lig.

Emmanuel Adebayor (Togo), Sergio Agüero (Argentina), Andrei Arshavin (Russia), Michael Ballack (Germany), Gianluigi Buffon (Italy), Iker Casillas (Spain), Deco (Portugal), Didier Drogba (Côte d'Ivoire), Samuel Eto'o (Cameroon), Cesc Fabregas (Spain), Steven Gerrard (England), Zlatan Ibrahimovic (Sweden), Andrés Iniesta (Spain), Kaká (Brazil), Frank Lampard (England), Lionel Messi (Argentina), Franck Ribéry (France), Cristiano Ronaldo (Portugal), John Terry (England), Fernando Torres (Spain), Ruud van Nistelrooy (Netherlands), David Villa (Spain) and Xavi (Spain).

23 kişilik liste bugün 5'e indi; Kaká (Brazil), Lionel Messi (Argentina), Cristiano Ronaldo (Portugal), Fernando Torres (Spain), Xavi (Spain)

İspanyollar 2 kişi ile girip eli boş dönecekler mi acaba? Avrupa Şampiyonası FIFA nezdinde biraz daha rağbet görür ancak yine de C-Ron gerçeği var. Onun dışında kim alırsa sürpriz olur, Son şampiyon Kaka alırsa sürpriz kavramını yeniden sorgularız.

Hiç yorum yok: