Pazartesi, Aralık 15

Ölü evinden anılar

Real'le ilgili aklımda kalan "iyi takım, süper takım" olgusuna ait son kırıntı Carlos'un kestiği topta Zidane'ın, Butt'un koruduğu Leverkusen ağlarına gönderdiği insanüstü goldür. Sonrasında fetret devri, şampiyonluklara rağmen gözle görülür düşüşler falanlar falanlar. Bu sezon dibi görme telaşında Real. Elbet bir yerden el sallamaya başlayacak ve geri dönecek, seneye Avrupa'da bir şekilde yer alacak ama bu sezon düşüş var, inkar eden böyle olur. Sen niye böyle oldun bu sezon Real tadında bir şeyler yazdık. Analiz, evet evet analiz.


Real benim gözümde büyükken daha takımın başında Del Bosque aka. "Yeniköy Kasabı" vardı. 1999'dan 2003'e kadar tam 4 yılı var koltukta. CL kupasını almasının ertesinde takımı yine şampiyon yapıyor içeride ama yol gözüküyor ona. Sonrasında teknik direktör kıyım başgösteriyor Real'de. İstikrarsızlık kurum kültürü haline geldi mi, kapı önüne koyulmak an meselesidir her zaman.
Vicente Del Bosque - 1999 - 2003
Carlos Queiroz - 2003 - 2004
Jose Antonio Camacho - 2004
Mariano Garcia Remon - 2004
Vanderlei Luxemburgo - 2004 - 2005
Juan Ramon Lopez Caro - 2005 - 2006
Fabio Capello - 2006 - 2007
Bernd Schuster - 2007 - 2008
Juande Ramos - 2008 - ...


Real'in 2002'deki kadrosundan 4 kişi var şimdi takımda. Bayrak adamlar Raul, Casillas ve Guti ile birlikte mecburi istikamet Salgado. Bu süreçte bir sürü yıldız eskitiliyor. El Galacticos çılgınlığı herkesin malumu ve kötü günlerin esas tetikleyicisi. Bu süreçte kadroya bolca müdahele oluyor yukarıdan, Adnan'lar sadece burada yok nitekim. Bu sezon da bu bayrak adamların içeride bir şeylere dokundukları, takım üzerine takıldıkları söyleniyor. Hakan Şükür ekolü diyelim buna, oluyor öyle.

Sezonu sponsor, forma, ekipman, bireysel sponsorluk, özel davet vs. arenasında geçiren yıldızlar yeni sezona futbolcu gibi hazırlanma talebinde bulunduklarında karşılarına "star" gibi hazırlanın diyen adamlar çıkıyor. Ki bu sezon başında star gibi hazırlanan starların içine bir de dışarıdaki starlarla olan anlamsız diyaloglar karışıyor ki sormayın gitsin. Evet, Cristiano Ronaldo'dan bahsediyorum. Bir adam koca yazı bir takım üzerine gerçekleştirdiği spekülasyonla geçirmekten hiç mi sıkılmaz, adamı biraz anlaşılır seviyelere çektik diyelim de takım bu işten hiç mi rahatsızlık duymaz? O takımın halihazırdaki oyuncuları hiç mi etkilenmez?


Yine bu sezon bir de talihsizlik var takımda, sakata gelmek moda olmuş. Sayı vermenin anlamı yok, sakatlanmayanı dövüyorlar gibi bir durum var takımda.

Real futbol takımının idaresinde kötü kokular var temelde. Başkan, Mijatovic, sözcüler, hocalar, aracılar, ötekiler, berikiler.. Takımda ciddi bir iletişim sorunu var ki direk takımın huzuruna yansıyor. Calderon bu işin başındaki adam, sorunun da başı gibi görünüyor ama doğrusunu ben bilmem. Gördüğümü çalarım arkadaş! Ha bu arada, eski başkan Perez'in de tetikte olduğunu söylemekte fayda var. Hal gidişattan bir sonuç, oradan da görev çıkarabilir her an.

Evet Real bugünlere böyle geldi, Sevilla'ya yenildi, Schuster'e el sallandı, Ramos geldi ve Barça mağlubiyeti yaşandı. Şimdi ne olacak? Ona da bakıyoruz..


*Takımdaki İspanyollar, Hollandalıların biraz önüne çıkacaklar. Herkes forma şansı bulma gayretinde olacak yeniden.

*Ramos erkeğin kalbine giden yolun midesinden geçtiğini bilen adamlardan. Hemen yeme-içme listelerini hazırlamış takıma, -gerçek- Ronaldo'yu Corinthians'a bu menüler göndertmiş diyenler bile var.

*Ramos takımın kimyasına direk etki edecek pozisyonel değişikliklere gitme sinyalleri veriyor ki yapacak bunu. Spurs'te yaptıklarının benzeri diyelim kısaca. Hasan Şaş'tan sağ bek, Güiza'dan forvet(!) yapmak gibi değişiklikler yani.

*Devre arası transferleriyle de gündem yaratacak Ramos. İngiltere Premiere League'den oyuncular getirecek. Gösterişli Alman değil, delikanlı İspanyol hegamonyasını takıma oturtacak ki transferler de bu doğrultuda olacak.

1 yorum:

Mustafa Akkaya dedi ki...

Teknik direktör kıyımı gerçekten memleketteki boyuta ulaştı Madrid'te, hatta uzun bir süredir böyle. Konu hakkında ben de blogumda birkaç bişeyler karalamıştım: http://kaledengolyok.blogspot.com/2008/12/kurtarc-ramos.html