Salı, Aralık 30

Amauri ne yapsın?

Juventus'ta döktürüyor Amauri, gollerini Palermo'da oynar gibi rahatça atıyor, attırıyor. Geçmişine bakınca Toni benzeri bir profile sahip olduğunu görüyoruz. Tırnaklarıyla gelmiş bugünlere 80 doğumlu oyuncu. 23 yaşına kadar sürünmüş desek yanlış olmaz. 2002'de Piacenza'dan Empoli'ye geçmiş. Arada bir kiralık sezon sonrasında üst düzey performans ve 4.5 milyona Chievo'ya. 3 sezonluk Chievo macerasının ardından 8.5 milyona Palermo forvetine. Şimdilik son durak +20 milyona Juventus, seneye neler olur bilinmez.


Oynadığı 2 maçtan birinde kaleyi bulan bu adamın şimdiki gündem maddesi milli takım forması. Amauri Brezilyalı. O muhteşem formayı giyebilecek bir performansa sahip olduğu şu günlerde ısrarla ve inatla o formayı kovalamayı yeğliyor. Gönlünden geçenin Brezilya olduğunu her fırsatta dile getiriyor, davet bekliyor işte adam. Tamam çok zor o formayı giyebilmek ama bu adamın hayatı zaten yeterince zorlukla dolmuş ve üstesinden gelebilmiş hepsinin.

Öte yanda annesi var Amauri'nin. Eşlerini ikna edemeyen topçuların yanına şimdi bir de anneleri eklendi. Madam Amauri, evladına İtalya'nın çok şey kattığını ve Azzuri olmasını gerektiğini söylüyor orda burda.

Şöyle bir düşünüyorum, hayatımda böyle bir sorun olsa, ben de arada kalsam, İtalya - Brezilya arasında. Ya hadi tamam, İsviçre - Avusturya arasında kalayım dert değil. Dert mi, değil mi, ne bileyim.

Amauri'nin bir milli takımda oynaması gerekiyor velhasıl, hangisi olursa olsun yakışır, iş yapar. Bize de izlemek düşer.

2 yorum:

Her Yol Roma dedi ki...

valla annesi doğru söylemiş, napcaksın çocuğum brezilya'da..

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
I like this stikers so much, cause he has quality and besides he is a powerful player, excellent with his head.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)