Perşembe, Kasım 22

Stadyum Melodileri 7 - Holigan

Yerli bir melodi konulacaksa eğer en çok kabul görülen budur sanırım. Athena'nın Holigan'ı. Gerçi grubun iki kardeşinin Fenerbahçe taraftarı olması diğer taraftarları biraz dizginledi ama olsun, yine de yaygın bir melodi olarak burada yer alması abes değil.
Athena'nın 98 çıkışlı albümüne ismini veren parçadır bu, gazdır, hop oturtur, hop kaldırır. Kitlesel harekete aşina toplumumuzda da bu yüzden fazlaca kabul görmüştür nitekim.Milli maçlarda çokça çalınırdı eskiden, son zamanlarda pek duyamasak da maç sonrası kutlamalarda hala dillerdedir. Fenerbahçe Stadı'nda ise belli aralıklarla hala çalınıyor. Tempoya katılmayan kişi sayısı da oldukça az oluyor her seferinde. Ritmin çekiciliğinden olsa gerek.

Şarkının sözleri;
Kalbimizden kopuyor bu şarkı sana
Sanmasınlar ikimiz ayrı yollarda
Para pulla ölçülmez aşkımız sana
Hiçbir zaman bırakmayız seni yollarda

Marş söylerken yumruk göklerde
Yensen, yenilsen kalbim hep senle

Ne derlerse desinler hepimiz için
Hiç takmadık, takmayız, taraftarız biz
Gururumuzsun sen yeşil sahada
Koca dünya bir yana, sen bir yana

Marş söylerken yumruk göklerde
Yensen, yenilsen kalbim hep senle

Bizim için, haydi şimdi bastır, bastır...Stadyum melodilerinde genelde ufacık bir kıvılcımdır insanları tetikleyen. Şarkıda mükemmellik aranmaz, melodide her zaman seri ritim aranmaz, insanların kalbine dokunuversin yeter. Ucundan, kıyısından takım-taraftar-melodi üçgeninde bir bağ kuruluversin yeter ki. Gerisi çorap söküğü gibi gelir. İşte bu şarkı onlardan biri. Bütün dünya bir yana, sen bir yana derken daha da bir hoş oluyor insan. Bir de takım öndeyse, sorma gitsin gerisini...

Hiç yorum yok: