Çarşamba, Kasım 28

The Future is Asia

Asya... Eski medeniyetlerin beşiği, Ortadoğu'nun varlık sebebi, Mezopotamya'nın ait olduğu yer. Kapital efendiler geldi ve yerle bir ettiler herşeyi. Uzaklardan bir ada ülkesi ile kapalı devre çipil Çinlilerle takılıyor malum. Futbolda da farksızlar şimdilik. Bir numaralarını görmek nasip olmadı. Kendi hallerinde takılıyorlar, eğleniyor velhasıl. Yılın enlerini seçmişler, biz de vesileyle bu enleri tanıma fırsatı bulduk. Yoksa halleri demir perde.Yılın takımı; Tabii ki Irak Milli Takımı. Çakma yönetimin PR malzemesi. 3F dünya durdukça geçerliliğini koruyacak ve insanlar üzerindeki hükümranlığını sürdürecek.
Yılın futbolcusu; Suudi Arabistan'in golcusu Yasîr El Kâhtanî. 1994 - 2007 arasında bu ödüle layık görülen 4. S. Arabistanlı.Yılın teknik direktörü; Özbekistan Milli Takımı Teknik Direktoru Rauf Inileev. Türki devletler son dönemde atağa geçtiler futbol arenasında. Kazakistan'ı Özbekler izliyor. Bir sonraki turnuvaya kadar evrimlerini tamamlarlarsa bir turnuvanın kapısını aralarlar.
Bonus track, Asya'nın elması; Ödül Lennart Johansson'a verilmiş. Neden verildiğini zaman gösterecek. Bernie Ecclostone da Katar'ın yıldızı olduğunda doğal algılanmamıştı. Sonradan kokular çıkıyor aheste aheste.

Hiç yorum yok: