Perşembe, Kasım 22

Akıllarda kalanlar (Road to 2008)

uefa.com'da high and low dizilmiş alt alta. Aralardan çekip çıkardıklarım ve eklediklerimle birlikte aşağıdalar.
*Hakan Şükür ve Jan Koller milli takım formalarıyla 50. gollerini attılar. Ülkeleri için benzer özellikler taşıyan iki pivot. Koller'e de kötü gözle bakanlar var mıdır bilemiyorum.
*Kuzey İrlanda'nın eleme gruplarındaki 17 golünden 13'ünü Fulhamlı David Healy attı. Bu 13 gol aynı zamanda Davor Suker'e ait eleme grubu golcülüğü rekorunu da artı 1 sayıyla geliştirmiş oldu.*"Bir zamanlar Türkiye'deydi" hayıflanmalarının son öznesi Ribery, eleme maçlarının asist kralı oldu. 25 Fransız golünün 8 tanesinde scarface'in asisti var.
*Estonyalı Martin Reim 151. milli maçına çıkarak, en çok milli formayı giiyen Avrupalı oyuncu ünvanını Lothar Mattheus'un elinden aldı.
*Henry, Platini'nin milli formayla en çok gol atan Fransız rekorunu maç fazlasıyla da olsa gkırmayı başardı.
*Luxemburg boynu bükük geçen 55 maçın ardından Belarus'u mağlup etti.
*Ermenistan ile Azerbaycan'ı aynı grupta mücadeleye zorlayan kader, takımların birbirlerinin ülkelerine gitmemeleriyle çalım yedi.
*Hafızalara kazınan goller; Nihat'ın Oslo'da attığı iğne deliğinden hedefi bulan gol, Neville'in Robinson'a attığı "own goal", Petric'in oyuna girdikten 7-8 dakika sonra attığı ve İngilixler'in yazı tatilde geçirmelerine sebep olan golü, Panucci'nin 92'de İskoç ağlarına gönderdiği ve Mavileri yukarıya, İskoçları aşağıya çeken gol.*San Marino'ya 13 gol atan Almanya edepsizce de olsa rekor kırmayı başardı.
*Yunanistan 12 maçta 31 puanla eleme gruplarının rekorunu kırdı. Kendilerinden 2'şer maç fazla oynayan rakiplerine rağmen bunu başardılar.
*Almanlar 19'u San Marino'ya olsa da toplamda 35 golle en golcü takım oldular. Bayern'in kulübecisi Podolski golleriyle takımını sırtladı.
*Çekler ve Fransızlar grupların sonunda kalelerinde sadece 5'er gol gördüler.
*Türkiye ve Rusya en az puanla finallere giden takımlar oldular. (24'er puan)

Hiç yorum yok: