Cuma, Kasım 23

Gelecek macera: World Cup 2010

25 Kasımda kuralar çekiliyor bu büyük şölen için. Bu kez Ümit Burnu dolaylarına legal yollardan gidebilmenin çarelerini arayacağız ve uygun bir kura için dualara başlayacağız. Kura çekimi Güney Afrika'nın Durban kentinde yapılacak. Efsane Güney Afrikalılar; Kaizer Motaung, Jomo Sono ve Lucas Radebe ile Ali Daei, George Weah, Abede Pele Ayew, Kasey Keller ve Marcel Desailly gibi yıldızlar kura çekiminde hazır bulunacaklar. Gönüller Grobbelaar'ı istiyor ya, neyse.
Konfederasyonlarda son durum;
*Okyanusya; 11 üyesi var, 10 tanesi elemelere dahil. Lider olan Asya'nın 5'si ile play-off oynayarak katılma vizesi için mücadele verecek. Avustralya sıkıldı buralardan, artık Asya kıtasında mücadele ediyor. Sistem normal eleme usülü ve çoktan başladı.
*Güney Amerika; 10 üyenin 10'u da elemelerde ve normal lig usülü yapılan elemelerde 4. maçlar oynandı. İlk 4 takım turnuvaya direk katılıyor. 5. ülke kuzeyden rakip bekleyecek.
*Asya; Fifa üyesi 46 ülkenin 43'ü elemelerde. Kademeli ve eklemeli bir sistemleri var. Bizim Türkiye Kupası olarak da izah edilebilir. Zirvede yer alacak 4 takım direk katılma hakkı kazanacak turnuvaya. 5. takımsa Okyanusya'dan rakip bekleyecek.*Kuzey, Orta Amerika; 35 ülkenin tamamı elemelerde. Kademeli bir yapıyla mücadele edecekler ve son kertede zirvede yer alacak 4 takım direk finallere gidecek. 5. takımın kaderini güneyliler çizecek.
*Avrupa; 53 ülkenin tamamı elemelerde. 6'şarlı 8, 5'li 1 grup olacak ve grup liderleri direk turnuvaya dahil edilecek. Grup ikincilerinin play-off seanslarının ardından son 4 takım da belirlenmiş olacack.
Afrika; 53 ülkenin tamamı elemelere dahil. Elemeler aynı zamanda Afrika Şampiyonası olarak da değerlendirileceği için ev sahibi Güney Afrika elemelerde yer alacak. Sonuç ne olursa olsun yeri garanti. Onun dışında 4 takım daha kademeli maçların ardından 2010'da vitrine çıkacack.

Hiç yorum yok: