Perşembe, Kasım 1

Bir angarya olarak Türkiye Kupası

Bu lafı Faruk Süren'den duymuştum sanırım ilk kez, Erzurumspor'a 1-0 yenilip elenen Galatasaray'ın başkanı olarak söylemişti "angarya" içeren cümlesini. Çok tepki çekti adam, milli bir değere saygısızlık yaptı sonuç itibariyle(!) Cuk diye oturan bir laftı aslında ya neyse.
Kupa İstanbul kulüpleri için gerçekten de tam bir angarya. Gereksiz ayrıntılar, düşük gelirler, marka olamamış organizasyon, bozuk yapı, düşük katılım, kötü imaj vs. vs. Bir Carling Cup'ın yanından geçmek şöyle dursun, İskoç Kupası'na bile imrenerek bakıyoruz. Federasyon Fortis'i yanına alıp biraz çeki düzen vereyim dedi ama kasaya düzen vermişler sadece sağolsunlar.2-B'nin ötesinden takımlar yok piyasada hala. 2-B'dekiler de aralardan seçmece. Takımlar bu kupaya önem veremiyorlar, çünkü piyasada hakim olan hava ters yönden esiyor. "Kim izler kupa maçını" ibaresini çok kişiden duydum dün akşam bir kez daha.
Sağolsunlar büyük takımlarımız yedek-eksik takımlarıyla çıktılar sahaya, rezil 90 dakikalar izlettiler herkese. Hele ki Fenerbahçe - Gaziantepspor maçı. 2 takım bu kadar mı isteksiz, arzusuz ve ruhsuz olur anlayamadım ki. Bir de bu maçta kırmızı kart gören oyuncu var ki evlere şenlik. Tribünler bomboş, çekirdeğin tavana vurduğu her yönden belli. Bunun adı Türkiye Kupası işte. Yalan... Fortis'in düzenlediği kendi halinde bir kupa bu. Kazanan Avrupa'ya gidiyormuş. Kime ne bundan. Kafaya oynayanlar zaten bir şekilde gidiyorlar oraya. Diğerleri de havluyu çoktan attılar, onların ligleri var çünkü, bir de kifayetsiz başkanları tabi.Şimdi ne olacak? Gruplardan 4 büyük takımla birlikte 3 Süper Lig takımı bir de sürpriz takım çıkar %90. Sonraki turlarda İstanbullu'lar aralarında eşleşirse olay olur, zevk gelir. Yoksa yine fıs. Temennimiz 2 büyüğün finalde karşı karşıya gelmesi ve finalin Zmir'de yapılmaması. Yoksa Erciyes - Beşiktaş maçını bir daha yaşarız ki vay futbolumun haline o zaman.

Hiç yorum yok: