Salı, Kasım 27

Miguel Veloso

1986 doğumlu Portekizli milli oyuncu. Orta sahada geriye dönük pozisyonda ve solda iyi işler yapıyor, frikiklerde oldukça iyi, Sporting Lizbon'un oyuncusu.
Bu genç oyuncunun babası eski bir Benficalı milli oyuncu olan Antonio Veloso'ymuş. Oğlum da izimden gitsin diyerek baba ocağına yazdırmış ama Sporting elini çabuk tutup çocuk daha 14'ündeyken kapıp götürmüş. Sonrası klasik bir Portekizli hikayesi.
2005 yılında profesyonelleşip başka bir takıma giden oyuncu, 2006'dan itibaren Sporting'in A takımında düzenli oynama şansı buluyor. Figo'nun Inter'ine karşı alınan 1-0'lık cl galibiyetinde man of the match seçildiğinde ise karar verilmiş; bu çocuk oldu, gözbebeğimiz Figo'yu bile durdurdu. Ardından gelsin dedikodular.Portekizlilerin birinci önceliği bilindiği üzere Premier League ve özellikle de Manchester United. Quieroz'un gazlamalarıyla mıdır nedir bilinmez, bu genç için de listenin başında ManU var. C. Ronaldo ve Nani de etkenler tabi. Bir zamanların U-21 milli takımını toplayan Fenerbahçe'ye benzeyecek anlaşılan Fergie'nin takımı. Ocakta iş kesinleşir gibi. Fiyat standart; 20 milyondan açılıyor.

Hiç yorum yok: