Cuma, Şubat 8

Real vs. Katalunya feat. Aragones

İspanya futbolunun iki lokomotif takımı Real ve Barça söz konusu oldu mu insanların ikisini birden sevme hakları yoktur. Söz konusu güzel futbol olsa da. Ya Katalanların, ezilmişlerin, Franco'nun zulmüne uğramışların yanındasın, ya da gücün kanatları altında, kibir ve gururun bir arada harmanlandığı yerde, başkentte. Yani takımlardan birini tutmak için gerçek bir neden belirtmek, düşünce-fikir-ideolojiyi de işin içine katmak mecbur. Aşina olduğumuz söylenemez.İspanya A Milli Futbol Takımı'na davet edilen Bojan Krkiç'in İspanya formasıyla poz vermesi-vermemesi meselesinden hareketle İspanya'daki Katalan sorunu alttan alta yeniden gündemde. Hele ki Raul'un milli formaya hasret bekleyişinin uzayacağı yönündeki endişeler arttıkça Bojan'ın milli mesaiye başlaması daha da bir göze battı.
...
Malum iki takımdan çıkacak her oyuncu bayrak niteliği taşımak zorunda ve belli bir misyon üzerinden hareket etmek durumunda. Gündemdeki son misyonerler ise Bojan ve Raul. Daha doğru ifadeyle Bojan vs. Raul. Eski Reallinin yerine gencecik bir Barçalının çağrılması doğal olarak -başta medya olmak üzere- birçok insanı gerdi. Komplo teorileri dolaşmaya başladı piyasada. En muhtemel görünen Aragones'in öyle ya da böyle 2008 yazına kadar görevde kalacağı ve ardından Del Bosque-Camacho ikilisinden birine milli takımın emanet edileceği.
İşte tam bu sürecin orta yerinde, Real Madrid'in yeni formaları göründü.Fazla bir ekstrası yok formanın ancak sırttaki İspanya bayrağı bir yerlere mesaj niteliği taşıyor gibime geldi. "İspanya'nın uluslararası büyükelçisi Real Madrid" savından hareketle ortaya çıkmış ince bir düzenleme herhalde. Şimdi söz Barcelona cephesinde.

Hiç yorum yok: