Salı, Şubat 12

Hat Trick Hero, Rivaldo vs. Valencia *1

Hat-trick gol söz konusu olduğunda hep cazibenin merkezindedir benim için. 4-5 gol atmanın laçkalığının yanında hat-trick kahramanlara yakışır bir olaydır, tadındadır, asildir, çoktur, kurtarıcıdır.
Futbol hafızamızda boldur elbet hat-trick'ler ama kimilerinin tadı da anlamı da başkadır. Öne çıkan hat-trickleri burada sıralamak lazım geldi dolayısıyla.

Barça'nın Valencia'yı 3-2 devirdiği maçta Rivaldo'nun sergilediği spektaküler performans karşısında yorum yapmak yersiz ya neyse.*Rivaldo kendine özgü firikiklerinden birini attı maçın hemen başında. Sol ayağının içiyle, barajın üstünden süzülen top direğe de çarpıp içeri girdi ki Canizares'in kabusu henüz başlamıştı.
*Baraja maçın 25. dakikasında şık bir kafa golüyle karşılık verdi ve maça dengeyi getirdi. Efsaneyi harekete geçirdiğinden habersizce.
*Valencialılar soyunma odasına doğru bakarlarken sahnede yine Rivaldo vardı. Ceza sahası dışında aldığı topla önce kaleye baktı ancak vurmadı, en doğru anda sol ayağından çıkan öldürücü vuruşu bir sola bir sağa yatan Canizares'in çıkarması mucize olurdu ve Nou Camp'ta mucizeleri sadece ev sahibi gerçekleştirirdi.
*İkinci yarının başında efsanenin önünde yücelmek isteyen toy delikanlı görünümündeki Baraja organize gelişen atakta yine şık bir kafa vuruşuyla fileleri sarstı ve skoru yeniden eşitliğe getirdi. Lig boyunca iki gol atan bu çocuğun bu maşta da 2 gol atması da ayrı bir enteresanlık tabi. Her neyse Baraja bu golle bir anlamda sırayı Rivaldo'ya geçirdi; "show must go on"
*Maçın bitimine 2 dakika kala sahne yine Rivaldo'nundu. Franck de Boer'un ceza alanına doğru kaldırdığı topla tam çizgi üzerinde buluştu. Kale her zamanki yerinde olacağından arkasını dönme gereği duymadı. Canizares yine aynı boş bakışlarla uzandı topa, nafile olduğunun o da bilincindeydi....
Nou Camp ayaklanıp Rivaldo'yu alkışlama yarışına girenlerle doluydu o akşam, bordo-mavili forma altında daha bir gururlu gözüken Rivaldo'da ise ayrılığın getireceği hüzün vardı belki de.

1 yorum:

biggins dedi ki...

çok iyi hatırlıyorum bu maçı, gerçekten enfesti.