Pazartesi, Şubat 11

African Dreamz

Afrika Kupası "beyaz kıtalar"ın onca eleştirisine rağmen tüm canlılığıyla oynandı ve bitti. Finalde iki bayrak ülke; Mısır ve Kamerun karşı karşıya geldi, kupayı kazanan 1-0'lık galibiyetle Mısır oldu. İki finalistin kaptanının da bizden olması garip duygular yaşattı doğrusu. (Ahmed Hassan da hala bizim, inşallah)
Maça damgasını vuran oyuncu da işte bu katanlardan biri olunca azıcık keyfimiz kaçtı ama "that's the football."
Song maçın sonlarına doğru yaptığı ölümcül hatayla rakibe golü verdi. Zidan'ın akıllara durgunluk veren presini de gözardı etmemek gerekir, golü adeta tırnaklarıyla kazıyarak hazırladı.Golü Mısırlı spiker anlatıyor sanırım, Zidan'ı överken arada Song'a da sağlam laflar attı. Sonuç; Vahid-Sıfır.
***
Turnuvadan notlar;
*Mısır 26. kez düzenlenen turnuvada 6. şampiyonluğuna ulaştı. Bu Mısır için üst üste 2. son 10 yılda 3. kez şampiyonluk demek.
*Samuel Eto'o turnuvayı 5 golle krallık yarışının zirvesinde tamamladı. Bir önceki turnuvada da aynı tarifeyi uygulamıştı.
*Turnuvada 14 Afrikalı hakemin yanında 1'er de Japon ve Güney Koreli hakem görev aldı.
*Mısır ve Kamerun ilk tur gruplarında da karşılşatılar ve Mısır o maçı da 4-2 kazanmıştı.
*Turnuvanın en iyi oyuncusu 84 doğumlu Mısırlı Abd Rabo.*Turnuvanın altın karmasında 5 Mısırlı var; kaleci Essam, defansta Gomaa, orta alanda Abd Rabo ile Aboutreika, forvette de Amr Zaky.
*Altın 11'e giren diğer 6 oyuncu da oldukça tanıdık; Geremi, Essien, Muntari, Yaya Toure, Manucho ve Rigobert'in kuzeni Arsenalli Alexandre Song.
*Altın karmanın yedekleri arasında da bizim kaleci Kingson, namı diğer Faruk Gürsoy var. Drogba ve Keita da bu alandaki diğer isimler.

ps: Turnuvayla ilgili detaylı bilgileri alabilmek için resmi web sitesine uğradık ancak yerinde yeller esiyor, domain için pazarlığa girmeyi bile düşündüm o an.

Hiç yorum yok: