Pazartesi, Şubat 4

NK Dinamo Zagreb

2007-2008 sezonuna transfer açısından damgasını vuran takım. Avrupa'nın keşfe çıktığı futbolcu fabrikalarından birisi. Başarılarının arkasında ne var iyice irdelemek lazım. Sezon başında Eduardo'yu Arsenal'e, Vedran Corluka'yı da City'e satarak 30 milyon euroya yakın bir gelir elde ettiler ki iki oyuncunun da geleceği hayli parlak. Kış transferlerinde de free shop gibiydiler maşallah, Beşiktaş'ın tüm savunma alternatifleri bu takımdandı neredeyse. Drpic'i bıraktılar, Gordon'u aldılar vs. Nikola Pokrivac adlı orta saha oyuncusunu da Monaco'ya verdiler ki yaşı henüz 22.Takımın yakın tarihine şöyle bir göz atarsak; 2000'lerde UEFA Kupası'nda boy göstermişler bolca. İlk zamanlar 1. ve 2. turlarda veda etmişler, sonrasında grup aşamasında evlerine dönmüşler. Onun öncesinde de UEFA'nın 3. turunu görmüşlükleri sadece 1 kez olmuş.

Takımın özgüveni ve ileriye bakışı olgunlaşır ve elindeki oyuncuları satmak değil onlarla büyümek gibi bir derde düşerse Avrupa'da adından çok söz ettirir. Yerel başarılarla avunan bir görüntüleri var halihazırda. Her sene en az 1 kupa, şampiyonluklar, transfer gelirleri onlara yetiyor malesef.Parlatıp büyük liglere sattıkları oyuncular bu savı iyiden iyiye destekliyor; Simic, Boban, Suker, Vlaovic, Prosinecki, Vugrinec, Corluka, Eduardo, Nowotny, Kranjcar ve hatta Mark Viduka. Belki ilerleyen dönemlerde bu takım da dize gelir ve Avrupa'da da kupa kazanma arzusuna kavuşur, biz de izleriz büyük bir zevkle Doğu Bloku'nun güzelliklerini.

1 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

Dinamo'da çok kıymetli iki isim daha var. Luka Modric'i tanımayan ve istemeyen yok zaten. Oyle ki kendisi Arsenal'i begenmiyor ve Barca da oynamak istiyorum diyor.

Modric'in golgesinde kalan Mandzukic ise Arsenal'e giden Eduardo'nun yerine alındı.

Rakip Hajduk Split'te oynayan Nikola Kalinic ile birlikte Hırvatların en büyük 2 golcüsü olmaya adaylar.

Gol krallığında atbaşı gidiyhor ikisi de. Yaşları da 20-21...