Pazartesi, Şubat 4

Ocak transferleri

Beklendiği gibi geçmedi sezon arası, en azından benim beklediğim gibi geçmedi. Gönül isterdi ki, yıldızlar yer değiştirsin, eurolar havada uçuşsun, Afrika'da parlayanlar kampta sözleşme imzalasın. Real transfer yapmadı, düşünebiliyor musunuz? Sağlık olsun yine de, Anelka imdadımıza yetişti ki bunu sık yapar. Ada eksenli transferler daha çok göze çarptı sanki bu dönemde, ya da ben oraya odaklandım. Her neyse, kayda değer olanlar aşağıda.
Nicolas Anelka; Yeterince yazıldı, çizildi hakkında. Fazla söze ne hacet, 39 numara aynı eski günlerdeki gibi. İki küstahın buluşması gibi bir şey oldu ki, Real'den sonra en mutlu günlerini yaşayacaktır!Afonso Alves; Eredivisie'nin çim gibi biten golcülerinin sonuncusu. İkinci Kezman vakası yaşanacak gibi geliyor ya akıllara, haydi hayırlısı. 13 milyon euro'ya Tuncay'ın yanına gitti. Boro bir türlü istediği hücum hattını kuramadı, Tuncay'ın işi şimdi biraz daha zorlaştı ama onun sevdiği de bu zaten; zor.
Muhammadu Sissoko; Valencia'nın gelecek vaat eden oyuncusuyken Gençlerbirliği'ne karşı oynama şansı bulmuştu UEFA'da. Göze çok kolay batacak kadar yetenekliydi ki, İspanya'dan suiçmiş adamları transfer etme fetişi Rafa'nın ellerine yeniden düştü. Gerrard ve Xabi'nin arkasında takıldı ve yine bir başka fetiş sahibine -Juventus'a- geçti. (Juve'nin DMC'si siyahi olmak zorunda sanırım.)
Manucho; Afrika'dan kim nereye gidecek derken Ferguson sazı eline aldı yine ve bu Angolalı adamı transfer etti. Sezon sonuna kadar Yunanistan'da takılacak, sonrasında ManU'yla uzakdoğuya açılır herhalde.Mesut Özil; Schalke'yi bırakıp Werder'e geçti. 4 buçuk milyon Euro veridler adamı, yaşı genç ve önü de açık. Klinsmann'ın ağzına biraz daha yakından bakacak artık.
Martin Skrtel; Liverpool'un Zenit'ten transferi. 10 milyon euro eder mi kısmı tartışmaya açılır. Liverpool'un savunmasında Hyppia'nın yerine geliyor gibi. Soğuk topraklardan.
Jonathan Woodgate; Bir başka Anelka tribi de bu adamda var. Gittiği kulübe pek hayrı dokunmadan ciddi paralara bir başka kulübe. Boro'dan Tottenham'a geçişi 11 milyona mal olmuş. Hayırlı olsun. Bu arada Tottenham'ın bu sezon 10 milyondan fazla bonservis ödediği 5. oyuncu oldu.Nery Castillo; City'nin gençlerinin son halkası. Eriksson'un Schaktar'dan 5 milyona aldığı adam. Tutar mı, bence tutar.
Cesar Delgado; Lyon'un vitrininin son halkası. Sağ taraftan hücum eden 7 milyonluk Arjantinli.
Ever Banega; Valencia'nın çok şey beklediği 18 milyonluk tranferi. Boca'dan gelmesi, 19'unda olması artı, Valencia'ya gelmsi eksi gibi duruyor. Görelim bakalım.

Hiç yorum yok: