Perşembe, Şubat 14

Infortunio fenomeno aka Ronaldo

Efsane son noktayı koydu. Buraya kadar. Futbolun yakın tarihine damga vuran dişlek Brezilyalı yeşil sahalardan hazin bir şekilde ayrıldı. Bundan önceki uzun geçen ayrılıkların hep bir dönüşü vardı ancak bu kez ümitler tamamen tükendi. Ronaldo, Livorno maçında son kez dizinin gazabına uğradı. Komünist Livorno'nun, kapitalistlerin altın çocuğu Ronaldo'ya son darbeyi vurması biraz da ironik oldu.
Güney Amerikalı yıldızların kaos ve çalkantı ile dolu hayatları Ronaldo'da da yer buldu kendine. zirve ile sıfır arasında gidip gelen bir asansör misali kah en üstteydi kah en altta.
France 98'in finaline kadar her şey güzeldi, pembeydi. Ne olduysa ondan sonra oldu. Hayal kırıklığı yaratan final performansının ardından ortaya atılan spekülasyonlar bir daha son bulmamacasına başlamıştı artık. 1999-2000 sezonunun başlarında Lecce karşısında kendisini 4 ay sahalardan uzaklaştıracak bir sakatlık geçirdi. Aynı sezonunun nisanında iyileşmiş ve eski gücüne kavuştuğuna inanıp Lazio karşısında, Coppa Italia finalinde sahaya çıktı. 7 dakikalık heyecanın ardından ceza sahası ön çizgisine yakın yerde Ronaldo'yu zaptetmeye çalışan Couto'nun ellerini havaya kaldırıp anlatmaya çalıştığı şey oldukça büyüktü, Ronaldo 20 aylık bir rehabilitasyon sonucu toparlayabileceği bir sakatlığın ortasında kalıverdi.
Efsanelerin dönüşü muhteşem olur, Ronaldo'da da aynen öyle oldu. 2002 Dünya Kupası ile dönüşünü taçlandıran Ronaldo, attığı 8 golle ülkesine kupayı da kazandırıyordu. Eski formuna kavuşmuş ve yeni bir heyecana yelken açıp El-Galacticos'a dahil olmuştu. İşler orada da yolunda gitti aslında 2005-2006'nın sonuna kadar. Devre arasında gerilla tarzı bir hareketle AC Milan'a uçtu Ronaldo. 2007-2008 sezonunun ilk yarısında ortalarda gözükmedi yine. Devre arasında gitti ,geldi, kaldı, bıraktı derken Milanello'da kaldı ve ikinci yarıya harika başladı. Ve Şubat'ın 13'ündeki Livorno maçını gösterdiğinde fikstür, Ronaldo için de futbolun efendileri rüyanın sona erdiğini gösteriyordu.
Belki döner, oynar, sever, sevindirir ama uyandıktan sonra rüyanın devam etmesi için yeniden uyumak gibi bir tat bırakır. Dileğimiz bu olsun, Berlusconi gibi; "Può tornare"

Hiç yorum yok: