Cuma, Haziran 27

Kupa sahibini buldu!

Takımlarla beraber sahada mücadele eden formalar var bir de. Gün geçtikçe daha da öne çıkan bir mücadele bu. 2008'de de değişen bir şey yoktu, markalar savaştı, öne geçti arkaya düştü. Marka savaşı erken bitti, Adidas iki takımını finale çıkarıp yürüdü gitti. Adidas Europass'le oynayacak iki Adidas takımı, daha ne olsun.Euro 2008’e katılan 16 takımın birbirine yakın marka dağılımı var, 5 takım Nike (Türkiye, Rusya, Portekiz, Hollanda, Hırvatistan), 5 takım Adidas (Almanya, İspanya, Romanya, Yunanistan, Fransa) ve 5 takım da Puma (Avusturya, İsviçre, İtalya, Çek Cum., Polonya) giyiyor, geriye kalan tek takımın forması ise Umbro.

Nike çeyrek finale 5 takımını çıkardığında ümitlenmişti. Adidas'ın 2 çeyrek finalist çıkardığı düşünülürse Nike'ın istatistiği kazanma olasılığı daha da yüksek oluyor tabi. Kazın ayağı öyle olmadı ve adidas iki eşleşme ağacından da birer takımı alıp götürdü. Nike şu ana kadar hiçbir Avrupa Şampiyonası'nı kazanan ekipte yer alamamış. 2004'te Portekiz'le final oynamıştı en son, 2006'da da erken havlu atan ekipleri giydirdi.2006 Dünya Kupası’nı Puma (İtalya),
2004 Avrupa Şampiyonası’nı Adidas (Yunanistan),
2002 Dünya Kupası’nı Nike (Brezilya) kazandı.
***
Bir de şöyle bir durum var ki; Nike şampiyonları değil, heyecan verecek takımları giydiriyor. 2008'in en büyük başarıları Türkiye ve Rusya'nın yarı finaliydi ki ikisi de Nike. Grupların bombası portakallar da Nike'ydi, yeni nesil Hırvatlar da Nike ile müsemma. C-Ron'un Chelsea'ye kurban giden takımı da. Bu takımların tamamı da çeyrek finale çıktılar.

Hiç yorum yok: