Salı, Haziran 3

Euro 2008; Almanya

Eski stajyer, yeni patron Löw'ün 26 kişilik ilk açıklanan kadrosu3 eksilme ile 23'e indi. Klinsmann'dan bayrağı tam yetkiyle alan Löw'ün ilk turnuvası, neler yapacağını göreceğiz.
2. ligden 3 oyuncunun takıma çağrılması enteresan oldu. Marko Marin, Oliver Neuville ve Patrick Helmes. Almanya 2. Bundesliga'nın namını hep duyarız gerçi, bu da isabet oldu aslında. Gerçi çağrılan oyuncuların 3'ü de takımlarıyla beraber 1. Bundesliga'ya çıktılar ama olsun. Seçilme sürecinde alt ligdeydiler. Kadrodan çıkarılan 3. oyuncu Schalke'den Jermaine Jones. (Jenas'la alakası yok)
Yükselen değer Timo Hildebrand kadroda yok. Löw'ün favorisi Lehman birinci seçim olacak sanırım yine. Leverkusen'in kalecisi Adler de gelecek yatırımı olarak kadroya dahil edildi.
Löw'e yapılan eleştirilere karşılık, başı dik bir şekilde kendisini savunması güzel. 200'e yakın maç izledim ve bu kadroyu kurdum diyor adam, haklı.

Kaleci: Jens Lehmann (Arsenal FC), Robert Enke (Hannover 96), René Adler (Bayer 04 Leverkusen).

Defans: Christoph Metzelder (Real Madrid CF), Per Mertesacker, Clemens Fritz (Werder Bremen), Philipp Lahm, Marcell Jansen (FC Bayern München), Arne Friedrich (Hertha BSC Berlin), Heiko Westermann (FC Schalke 04).

Orta saha: Michael Ballack (Chelsea FC), Thomas Hitzlsperger (VfB Stuttgart), Simon Rolfes (Bayer 04 Leverkusen), Torsten Frings, Tim Borowski (Werder Bremen), Bastian Schweinsteiger (FC Bayern München), Piotr Trochowski (Hamburger SV), David Odonkor (Real Betis Balompié).

Forvet: Miroslav Klose, Lukas Podolski (FC Bayern München), Mario Gómez (VfB Stuttgart), Kevin Kuranyi (FC Schalke 04), Oliver Neuville (VfL Borussia Mönchengladbach).

TD: Joachim Löw (2004 - ...)

Hiç yorum yok: