Pazartesi, Haziran 2

Euro 2008; Hırvatistan

23+2 kişi ile başlayan Hırvatistan kampı 2 rezerve oyuncunun geri dönmesiyle birlikte ideal sayıya ulaştı. Kadro fazla sürpriz barındırmıyor ancak talihsizlikler kimi oyuncuları dışarıda bıraktı malum.Asi Teknik Direktör Biliç'in oyuncuları 98 jenerasyonunu kıskandıracak kadar iyiler. İlk ciddi turnuvaları sayılabilir bu neslin. Neler yapabileceklerinin sinyallerini grup aşamasında verdiler gerçi İngiltere'yi dağıtarak ancak yine de bekleyip görmek lazım. Eduardo'nun eksikliğini ne derece hissedecekler bilemiyorum. Alternatifi bol bir kadroları var. Avrupa'nın üst düzey takımlarında oynayan bir defans kurguları var. Eski ve yeni jenerasyonun harmanlanabildiği ender takımlardan birisi bu karşımızdaki. Kadroya Bundesliga'dan 6 oyuncu davet edilmiş. Hırvatistan'dan çağırılan oyuncu sayısı ise 3. Monaco'daki başarılı performansıyla kadroya davet edilen 85'li Nikola Pokrivač yıldızını parlatabilir bu turnuvada. Ivan Klasnic'in sorunları atlatıp hazır hale gelmesi de büyük avantaj kırmızı-beyaz dama tahtası görünümlü ülke için. Rakitic'in yükselen form grafiği de ön plana çıkacaktır, eminim.
Kaleci: Stipe Pletikosa (FC Spartak Moskva), Vedran Runje (RC Lens), Mario Galinović (Panathinaikos FC).

Defans: Dario Šimić (AC Milan), Robert Kovač (BV Borussia Dortmund), Josip Šimunić (Hertha BSC Berlin), Vedran Ćorluka (Manchester City FC), Dario Knežević (AS Livorno Calcio), Hrvoje Vejić (FC Tom Tomsk).

Orta saha: Niko Kovač (FC Salzburg), Jerko Leko (AS Monaco FC), Darijo Srna (FC Shakhtar Donetsk), Niko Kranjčar (Portsmouth FC), Luka Modrić (Tottenham Hotspur FC), Danijel Pranjić (SC Heerenveen), Ivan Rakitić (FC Schalke 04), Ognjen Vukojević (NK Dinamo Zagreb), Nikola Pokrivač (AS Monaco FC).

Forvet: Mladen Petrić (BV Borussia Dortmund), Ivica Olić (Hamburger SV), Ivan Klasnić (Werder Bremen), Igor Budan (Parma FC), Nikola Kalinić (HNK Hajduk Split).

TD: Slaven Bilić (2006 - ...)

Hiç yorum yok: