Cumartesi, Haziran 7

Euro 2008'in gayriresmi sıralaması

1 - İtalya
Cannavoro'suz da iyiler, Nesta'ları var deyip son Dünya Kupası'nı aldılar. Şimdi de direk favoriler. 2006'da Nesta yok, şimdi de Cannavaro'suz alırlar, tarih tekerrür eder. Yetmezmiş gibi bir de arkada Buffon var.
2 - Almanya
Löw'ün takımı aç, genç ama çok tecrübeli ve her şeyden önce de Almanlardan kurulu. Herkes oynar, Almanlar kazanır.

3 - Fransa
Tezeguet'nin alınmaması devede kulak. Ofans hatları hala çok kaliteli ve kalabalık.
Henry, Ribery, Benzema, Anelka... Gider bu.

4 - Portekiz
Cristiano Ronaldo bir kişiden fazlası ediyor. Sakatlanmadığı sürece favoriler. Scolari de oyunu biraz daha ona yaklaştırdı ki, diğerleri için kötü haber.

5 - İspanya
Her zaman için mükemmel oyunculardan kurulu bir kadroları olur ancak iyi bir takım olma konusunda hep sorunlar yaşarlar malum. Çeyrek finalin ötesi onları görmek istediğimiz yer ve kolaylıkla başarabilecekleri bir yer.
6 - İsviçre
2006'nın gol yemeden 2. turda veda ettiler. Bundan daha da önemlisi ev sahibi takım kendileri. En az 1 evsahibi çeyrek finale çıkar ve bu Avusturya olmaz.

7 - Hırvatistan
Eduardo olmadan bu seviyeden öteye geçemezler deniyor ama sürpriz yapmaya en müsait takımların başındalar. Slaven Bilic'in varlığı diğer tüm hocalar için jenerasyonel olarak handikap. İngiltere maçlarını da unutmamak gerekiyor.

8 - İsveç
Ciddi manada tehlike değiller ama hep bir şekilde turnuvalarda varlar. Zlatan'ın formu önemli, grubu aşarlar, gerisi sürpriz.

9 - Romanya
Bu turnuvada olmasa da bir sonraki büyük turnuvada -Dünya Kupası'nda- iyi işler yapacaklar. Görüntüleri pozitif. Mutu ve Chivu'ları var ve hala en üst düzeydeler.
10 - Hollanda
4-4-2'de Total futbol'un ölümünü duyurmuşlardı bu ay. Van Basten'in takımı da gol atamaz, zor yer görünümüyle belki de ilk kez katıldığı bir turnuvaya renk katmayacak. Yazık oldu futbola. AMC bolluğunda DMC'lere mecbur kalacağız.

11 - Çek Cumhuriyeti
Nedved yok, Poborsky yok, Rosickiy de yok, böyle Çek Cumhuriyeti olur mu? Sezonun klasiği defasn kurgularıyla yer alıyorlar. Yunanistan-2004 sürprizini yapabilirler belki de.

12 - Rusya
Bir yanda marttan beri yatan Rus Ligi. Diğer yanda Hissink'in 4.lükleri. Kapalı kutu.

13 - Türkiye
turnuvanın kapalı kutusu. Farklı taktik, yeni oyuncular, 2002'den beri var olan açlık. Açılış maçı Ronaldo'su. Çok zor, çok ama imkansız demek istemiyor insan.
14 - Polonya
Bulundukları grup onları güçlendiriyor. O kadar.

15 - Yunanistan
Bir şanstı geldi geçti ama o futbol anlayışının bir kaç yılı daha var. Gruptan çıkarlarsa Zeus'a dua ederler.

16 - Avusturya
Ev sahibi olmasaydı tribüne bile alınmazdı belki, para işte.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Tam da dediğiniz nedenden sanırım İtalya'yı 1. sırada tutmak mümkün olmuyor, zira Nesta kadroya bile alınmamıştı, Cannavaro'suz Materazzi'nin yanında kim oynasa tam güven vermeyecekler.

muhder dedi ki...

hollanda feci yamulttu italyayı ya tik-tak karşı kaleye gittiler bıraktılar 3 tane evladı geldiler..

muhder dedi ki...

hollanda feci yamulttu italyayı ya tik-tak karşı kaleye gittiler bıraktılar 3 tane evladı geldiler..

Unknown dedi ki...

yazınızı yeni okudum. İtalyayı bire yazmanıza ve hollanda hakkındaki yazdıklarınıza bayıldım ;).. klasik olcak ama futbol görüşleri boşa çıkarttığından bu kadar seviliyo,futbol hakkında konuşan herkese dönüp nanik yaptığından.....