Pazartesi, Haziran 2

Euro 2008; Avusturya

31 kişi olarak açıklanan ilk kadronun eleştirileri bitmeden 23'ün derdi boy gösterdi turnuvanın evsahibi Avusturya'nın semalarında. En zayıf halka olarak görülen takımda Josef Hickersberger'in işi çok zor.Avusturya B Grubu'nda eski kardeşleriyle mücadele edecek, rakipleri; Polonya, Almanya ve Hırvatistan. İlk etapta kadroda yer alan 4 kalecinin 2'si geri döndü, Hoffenhaim'in Türk asıllı kalecisi Ramazan Özcan sürpriz yumurtadan çıkarak kadroya girdi. Rapid'den Helge Payer ve Graz'dan Garetzei kadrodan eksilenler. Bir başka Türk asıllı oyuncu Ümit Korkmaz da Rapid bandrolüyle orta saha adayları arasında. 38'lik hücumcu Vastic de Hakan Şükür'e nazire yapmak için takımındaki yerini alacak. Tuncay'ın takım arkadaşı Pogatetz ve Napoli'nin sağ beki Garics öne çıkabilecek isimler. Problemli defans oyuncusu Wigan'lı Paul Scharner akıllandığını ima edip beni de çağırın mesajı göndermiş ancak problemler ağır basmış olacak ki kadroda yok.
Kaleci: Alexander Manninger (AC Siena), Jürgen Macho (AEK Athens FC), Ramazan Öczan (TSG 1899 Hoffenheim).

Defans: György Garics (SSC Napoli), Ronald Gercaliu (FK Austria Wien), Martin Hiden (SK Austria Kärnten), Markus Katzer, Jürgen Patocka (SK Rapid Wien), Emanuel Pogatetz (Middlesbrough FC), Sebastian Prödl (SK Sturm Graz), Martin Stranzl (FC Spartak Moskva).

Orta saha: René Aufhauser, Christoph Leitgeb (FC Salzburg), Christian Fuchs (SV Mattersburg), Martin Harnik (Werder Bremen), Andreas Ivanschitz (Panathinaikos FC), Ümit Korkmaz (SK Rapid Wien), Jürgen Säumel (SK Sturm Graz), Joachim Standfest (FK Austria Wien), Ivica Vastic (LASK Linz).

Forvet: Erwin Hoffer (SK Rapid Wien), Roman Kienast (Ham-Kam Fotball), Roland Linz (SC Braga).

TD: Josef Hickersberger (2006 - ...)

Hiç yorum yok: