Salı, Haziran 3

Euro 2008; Polonya

Polonya kadrosu öne çıkan yıldızları olmadan, kendi yağında kavrulan bir formatla, devşirmeye açık modeliyle turnuvaya dahil oldu ve kadrosunu belirledi. 31 kişi olarak belirlenen kadrodan yolcu edilen 5 kişinin ardından 26 kişi ile hazırlıklarını sürdürdüler, son kertede 23'e indiler mecburen.Kaleci konusunda İtalyanlar'la yarışacak seviyedeler neredeyse. Celtic'in harikalar yaratan kalecisi Boruc'un yanında ManU ve Arsenal'in back-upları da bu ülkeden. Orta sahada Brezilya asıllı Guerrero kadroya dahil edildi, beklentiler yüksek. Ofansta da Smolarek gol ayağı olarak ön planda. Bir dönem Zymek ile birlikte Trabzonspor'a geleceği yönünde dedikodular çıkan ancak doğru yolu seçip Türkiye'ye gelmeyen ve futbol hayatına hala devam edebilen Zurawski de bir başka gol ayağı. Kadro yapısındaki soru işaretlerine rağmen bir dönem Feyenoord'la birlikte milli takımı çalıştıran Hollandalı Beenhakker'in sürpriz yapması beklenmiyor değil. Yılların kurt hocası.
Kaleci:
Artur Boruc (Celtic FC), Tomasz Kuszczak (Manchester United FC), Łukasz Fabiański (Arsenal FC).

Defans: Jacek Bąk (FK Austria Wien), Marcin Wasilewski (RSC Anderlecht), Paweł Golański (FC Steaua Bucureşti), Mariusz Jop (FC Moskva), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiacos CFP).

Orta saha: Dariusz Dudka (Wisła Kraków), Jakub Błaszczykowski (BV Borussia Dortmund), Mariusz Lewandowski (FC Shakhtar Donetsk), Rafał Murawski (Lech Poznań), Łukasz Garguła (GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Michał Pazdan (Górnik Zabrze), Roger Guerreiro (Legia Warszawa).

Forvet: Euzebiusz Smolarek (Real Racing Club Santander), Maciej Żurawski (Larissa FC), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków), Marek Saganowski (Southampton FC).

TD: Leo Beenhakker (2006 - ...)

Hiç yorum yok: