Perşembe, Ağustos 16

Tuncay'lı Middlesbrough

Avrupa'da topu topu 3-5 'düzgün' oyuncumuz var. Onları da takımlarıyla özdeşleştirip bağrımıza basıveriyoruz kolaylıkla. Boro da bu geleneğin son temsilcisi ve Premiere League'deki yeni takımımız. Hayırlı olsun.

McClaren'in UEFA'da final oynatıp kapağı milli takıma atmasının ardından eski kaptan Gareth Southgate takımın başına geçmişti ve geçen sezonu 8. sırada bitirdiler. Bu sene daha bi üst sıra lazım.

Takıma bu sezon sağ kanadı ayaklandırsın diye bizim Tuncay katıldı. Real tarihinin en kötü transferi Jonathan Woodgate takıma hepten dahil oldu. Wenger'in elinde 8 yıl durup da düzgün bi icraat gösteremeyen, bunun sebebini de aldığı düşük maaşa bağlayan Aliadiere'de Boro'nun yeni oyuncusu.

Kadro bu sezon aşağıdaki şekliyle ideal'e kavuşuır gibi.

---------------Schwarzer-----------------

--Young---Woodgate---Pogatetz---Taylor--

--Tuncay---Arca---Cattermole---Downing--

--------Aliadiere-------Yakubu-----------

Kenarda da sağlam savunmacılar var ama ofansta öyle alıp götürecek bir kulübe zenginliği yok. Bu yüzden Tuncay'ın işi şimdilik çok da zor değil. Southgate bir golcü transfer etmeyi başaramazsa da böyle gidecek. Eğ kafayı, git gidenbildiğin kadar Sakaryalı. Bi de ıslama köfte oldu muydu...

Konudan sapmadan 11'i zorlayacak diğer oyunculara da bakalım.

Jones
Huth
Dong Gook Lee
Johnson
Boateng
Rochemback

*Ustalara saygı kuşağından Gaizka Mendieta da hala bu takımın oyuncusu.

Kadro yapısına bakarak Riverside'da bu sezon çok parlak bir şeyler beklemek fazlaca iyimserlik olur. Nitekim ilk 2 haftada alınmış 2 yenilgi var. Bir golcü gelirse ortam şenlenir deniyor ama Gareth'de Mido fetişi var, o adamla şenlik falan olmaz.

Çok yaşa Boro. Newcastle ve Black şimdilik plasede.

Hiç yorum yok: