Pazartesi, Ağustos 20

Bienal de Flamenco Seville

Son yıllarda bir Sevilla rüzgarıdır esiyor İspanyol semalarından tüm Avrupa'ya. Hem de ruhu okşayan flamenko nağmlerine taş çıkartırcasına.İspanya Kral Kupası ile başladılar 2 yıl önce.Ardından süreci; 2 UEFA Kupası, Avrupa Süper Kupası ve son olarak da İspanya SÜper Kupası ile taçlandırdılar. Daha gerisi de gelir bu serinin.

Capello yerine Barça kulübü üyesi Schuster'i takımın başına oturtan Real yöneticileri, Bernabeu'daki 5-3'lük mağlubiyeti nasıl karşılayacaklar merak ediyorum doğrusu. Daha takım hazır değil, lig başlamadı palavralarına bakmayın, bu moral bozukluğuyla takım biraz zor hazırlanır demek kimsenin işine gelmiyor böyle zamanlarda, palavralara sığınıyorlar.Sevilla'ya dönelim tekrar. Endülüs'ün flamenkocuları denenmemişi deniyorlar, City ile beraber incelenmesi gereken başka bir kulüp daha işte. bu sene onlardan şampiyonluk bekleyenlerin sayısı iyice fazlalaştı. Haketmiyorlar da değil.

Sevilla yıldız üretim tesisi oldu son yıllarda.
Julio Baptista, Daniel Alves, Jose Antinio Reyes, Sergio Ramos gibi son yılların yükselen yıldızlarının parladığı yer olan bu takım harika bir marketing profili çiziyor. İyi fiyata sattığı yabancıların yerini daha iyileriyle doldurmayı her seferinde başarıyor. Bir de dini bütün Kanoute gerçeği var tabi altını çizmek lazım.

Takımda ayrıca; Boulahrouz, Renato, Luis Fabiano, Poulsen, Jesus Navas gibi isimler de var ki önümüzdeki yıllarda 20-30 milyonu rahatlıkla getirirler.

Bu sene cl'deki performanslarını merakla ve heyecanla bekliyorum ben bu cengaverlerin. Çok uzun zaman oldu, Endülüs Avrupa'yı titretmeyeli. Yeri gelmişken bu bienale de bir görünmek lazım. Şehrin özünü yaşatıyorlar madem, futbol orada da var.

Hiç yorum yok: