Perşembe, Ağustos 16

Gurbetçi futbolcular

50 yıl önce başlayan dışarıya işçi ihracatımızın 3. nesil çocuklarında futboculuk popüler bir meslek malum. Allah için çocuklarda da yetenek var hani. Hele de Alamancılarda. Bundesliga'da bile azımsanamayacak sayıdalar. Alt liglerde ise takımlara birden fazla bile düşebiliyorlar.

Bu adamların başarılarıyla gurur duyuyoruz ve sahipleniveriyoruz hemen, adamlara tercih hakkı bile veremiyoruz yani o derece. Orada doyuyorlar, orada gelişiyorlar, oraya hizmet etmeleri de çok yadırganacak bir şey değil ama biz yine de kıllanırız bu tiplere.
Bir Mehmet Scholl travmasını atlatmak öyle kolay değil. Az hayıflandırmadı bizi. Yıldıray, Altıntop'lar, Nuri Şahin sağolsunlar bizi kırmadılar ve yanımızdalar ama Stuttgart'lı Serdar Taşçı yamuğu ha yaptı ha yapacak. U-21'lerde oynarken belliydi gerçi bu adam ya neyse. Bugün Löw'ün İngiltere maçı kadrosuna çağrıldı. Gururluymuş, öyle demiş RTL'ye, peh.
Bizde de modadır ayrıca, her sezon öncesi Almanya'nın ücra köşelerinden gurbetçi futbolcu keşfedip piyasaya sürmek. Yabancı kontenjanını doldurmayan yabancı oyuncu misali seviniriz onları görünce. Bu sezon da bolca varlar, bir ara değinmek lazım. Kim gerçekten futbolcu, kim İsmail YK çıksın da bir ortaya.

Hiç yorum yok: