Salı, Ağustos 21

Forma Numaraları

Futbolcuların kendilerini anlatabileceği ender alanlardan birisidir formaların arka tarafı. Malum biz onları genelde başkalarının ağızlarından dinler ve öyle tanırız.İlk 10 numara hep revaçtadır yeşil sahalarda, hep özeldirler ve hep egoya direk hizmet ederler. Hele ki; 10, 7, 9, 3 gibileri. Aynı şekliyle gider bu. Sonrasında 32, 17, 23, 21 gibi bazı uluslararası anlama sahip numaralar gelir önemli kategorisinden. İlk 10'daki özel numaraları flaş transfere kaptıran ''diğer'' oyuncular için ise 99, 77, 20 gibi aslını hatırlatan numaralar değerlidir. Bizim ligimizde bunların dışında plakalar vardır bir de revaçta. 13, 31 gibi aykırıyım lan ben diyenlerin seçeceği numaralar da vardır ki, bunları giyen adamlardan korkun.
Bir de 12 var, bazı kulüplerde emekli edilen numara, taraftarın numarası olması hasebiyle tabi. **Türkiye'de 12'nin hakkını veren bir Fenerbahçe kaldı sanırım.

Bizim Süper Lig'deki numaralara baktım kabaca, pek bir enteresanlıklar var;**8 tane 99 numaralı oyuncumuz var. Ümit Karan, Deivid, Batuhan gibi 3 büyük takımın forveti kendilerini ''diğer'' ilan etmişler bu numarayı seçerek.
**Denizli'de 93, 94, 95, 96 numaralı oyuncular var. Hangi akla hizmet ederler bilmiyorum.
**85-89 kuşağının oyuncuları doğum tarihlerini seçmişler forma numarası olarak, gençlik işte.
**Denizli ve Kasımpaşa'da 1 numaralı oyuncu yok.
**Tüm dünyada 3 numaraya başka bir hayat veren Roberto Carlos, Fenerbahçe'de de 3 numara.
**5 kulüpte 9, Fenerbahçe'nin de dahil olduğu 4 kulüpte 10 numara boşta.
**7, 11 ve 19 numaralar 17 takımın oyuncularının tercihini kazanarak en çok kullanılan forma numaraları olmuşlar.
**Trabzon'un plakasını (61) taşıyan 11 tane oyuncu var. Plaka liginde lider)
**Ergün'le özdeşleşen 67 numara ise sadece 3 kişide var.
**58 - Sivas kuşağı da ligde 5 oyuncuyla temsil ediliyor.
**Hakan Ünsal'ın favorisi 57 Sinop ise sadece eski takım arkadaşı ve hemşehrisi Volkan Arslan'da var.**12 numarayı kullanan takım sayısı 6 ve kullanan oyuncuların 5'i yabancı.
**13 numaralı forma 7 oyuncuda var, bunlardan en göze batanı ise Beşiktaşlı Bobo.
**Forma numaraları konusunda 2 sezon öncesine kadar katı kuralları bulunan Fenerbahçe'de ise yasaklar iyice delinmiş. 4-5 oyuncunun forma numaraları 50'den yukarılarda.

Numaralar bu şekilde dağılırken, biz oyuncuların saha içindeki numaralarını izlemeye devam edelim.

Hiç yorum yok: