Pazar, Ağustos 19

Genç Fenerbahçeliler !!!

Bu haftanın basın klişeleri Fenerbahçe'nin Gaziantepspor karşısındaki genç kadrosu etrafında şekillenecek. Biz de hafiften dem vuralım istedik. (Bu arada en güzel yorum Mehmet Demirkol'un ''Fenerbahçe Oftaş'' yorumu idi)

Fenerbahçe ''deli&dahi'' konseptli teknik direktörlerden bir türlü kurtulamayacak anlaşılan. Lorant, Daum derken şimdi de Zico. İtiraf edeyim, bu kadarını ben Mourinho'dan bile beklemezdim. En çılgını bizim sakin Zico'ymuş meğer2002 - 2003 sezonunda Aziz Yıldırım'ın gençleştirme hamlesi geldi gözlerimin önüne Saraçoğlu'nda maçı izlerken. Kemal, Servet, Semih, Selçuk, Mahmut Hanefi, Serkan, Tuncay, Volkan... O zamanlarda vitrine çıkmaya başladı bu çocuklar. Genceciklerdi ve gelecek vaad ediyorlardı. Tamam budur dedirten bir Tuncay var şimdi onca teknik yetersizliğine rağmen o gençlerin arasından.

2003'ün genç kadrosunun temellerini oluşturan Volkan, Kemal, Semih ve Selçuk dünkü Gaziantep maçında da sahadalardı ve üzerlerine yüklenen misyon ironik bir şekilde hala aynıydı. Takımın geleceğini garanti altına alması beklenen gençler. Genç Semih'e ve onun misyonuna alışmıştık da diğer gençleri görünce bir garip oldum açıkçası.
...
Sene 2007. Kadro yine gencecik, gelecek vaad ediyor.
Kalede yine her zamanki Volkan. GÜzel golleri izlemeyi seviyor.

Defans bloğunda; Eski Rizeli, Çalımbay'ın türk futboluna armağanı Yasin, Kolejli Oftaş'ın kolej çocuğu Gökhan, Melih Gökçek'in en önemli icraatı Vederson ve 2 metrelik boyuna rağmen her topa ayak uzatma hastalığı içindeki, altyapı mahsülü Can Arat.
***: Gökhan Gönül ve Can Arat bir süre daha pişmek zorundalar. Vederson'un şanssızlığı Carlos'la kapışması, Yasin ilk 11'i zorlar.

Orta alanda; 2002'de yeni Tugay olarak lanse edilen ve ısrarla Tugay'a yanaşması beklenen Selçuk var. Selçuk'un yanıbşında, 5 yıldır sadece maaş günleri Fener'de olduğunu hatırlayan, kameralara antrenman kıyafetlerinden başka bir kıyafetle yansımasına hasret kadığımız Kemal Aslan görev alıyor. (forma bu çocuğa yakışıyormuş meğer) Sağ kanatta Anelka'nın ruhunu geri getiren fuleli Colin Kazım, sol kanatta da Tuncay'ın 2 beden küçüğü, bal yapmayan arılara hasret bırakan Uğur Boral. Forvet arkasında da şu ana kadar heyecanıyla göze çarpan ancak beklenmedik derecede sakin bir oyun sergileyen, ayaklarına hakim, yeni Oğuz adayı Ali Bilgin.
***: Uğur Boral dışındakiler ilk 18 içinde kalmalılar. Kazım'ın adam geçmedeki rahatlığı, fuleli adımları ve sağlam fiziği onu ilk 11 potasına sokar. Ali Bilgin'in klası üst düzeyde, Kemal ve Selçuk da ''olsun artık'' dedirtecek türden. (5 yıldır buradalar, olsun artık)

Ve forvet; Yılların Genç Semih'i. Ne Kezman, ne de Deivid onun bu performansını yakalayamadılar iki sezondur. Gol yollarında etkili olan Fenerbahçe orta saha oyuncularına top indirecek, kaleye sırtı dönükken de defansı darmadağan edebilecek, hava toplarına hakim, fırsatçı ve son vuruşları düzgün bir forvet profili çizdi. Nitekim ilk golde defansın ardına sarkıp asist yapması, ikinci golde Jardelvari fırsatçılığını konuşturması onu çok iyi özetliyor.
***: Semih banko ilk 11 oyuncusu olmalı.
İşte Yedek kuvvet Genç Fenerbahçeliler. Fenerbahçe'de pabuç pahalı bundan sonra. Bakalım daha neler olacak.

Hiç yorum yok: