Cuma, Mayıs 16

U-17'de final günü

Penaltı atışları sonucu elendiğimiz Fransa ile Hollanda'yı uzatmalarda geçen İspanya bugün turnuvanın final maçında karşı karşıya gelecek. Batuhan'ın Süper Lig'de oynamış olmanın verdiği(!) tecrübesi ile atmaya çalıştığı penaltı bizi finalden etti belki ama olsun, yaşının genç olduğunu ve henüz U-17 aşamasında gezindiğini hatırlamıştır belki Beşiktaşlı forvetimiz.
Turnuvanın finali bu akşam Mardan Arena'da. Vesileyle iyi reklam yaptı sanırım malum spor kompleksi, iyi de yaptı. Ligler neredeyse bitti Avrupa'da ve turnuvanın final günü. Antalya'da Wenger'i görsem yine şaşırmam şu durumda. Haziran ayında seçmeleri yapılacak "büyükler"den önce bu mevsimde "hot prospect"leri keşfedebilmek daha önemli.
Fransa takımında 2-3 tane de olsa kökten Fransız olurdu hep, bu gelen jenerasyonda o da olmayacak gibi duruyor, neredeyse tamamı siyahi futbolculardan oluşan bir kadro var ellerinde. Le Havre bandrollü teknik Viera; Gueide Fofana, Fransa'yı alıp götürüyor.
ps: Fransa ile İspanya grup aşamasında da karşılaşmışlardı ve skor 3-3'tü, bu kez o denli açık futbol beklenemez ama zevk verecekleri kesin.

Hiç yorum yok: