Cuma, Mayıs 30

Çek Cumhuriyeti

23 kişilik Çek kadrosu bir süre önce belirlendi. MaestRosicky sakatlığı nedeniyle kadroda yok, emektar Nedved'in kapısı çalındı ama zirvede bırakmışım, dönmem geriye diyerek reddetti. İkinci Larsson hareketini bekledi futbolseverler gerçi ama 2006'da gemiden ayrılan Pavel bize kulak vermedi.
Çeklerin kadrosu sürprizlere gebe olmuştur her zaman, her an her şey yapabilecek kapasiteleri var. Kalede Cech'in verdiği güvenle sahaya çıkacaklar, orta sahalarında alışageldiğimiz oyun kurucularını belki göremeyeceğiz ama Jarolim, Galasek gibi tanıdık oyuncular var. Ofans hattında daimi golcü Koller'in yanında yükselen değer Fenin'i asla gözardı etmemek gerek, keza Baros da yeni bir çıkış için tetikte. Çeklerin savunmaları zirvede bu sezon itibariyle. Defans deyince fabrika olarak görülen İtalya Ligi'nin kalburüstü takımlarında direk oynayan oyunculardan kurulu bir savunma hattıyla geliyorlar turnuvaya. İspanya ile birlikte sempati duyulan ülkelerden birisidir Çek Cumhuriyeti futbol arenasında. Bu kez neler yapacaklar bakalım.
A grubunda yer alacak Çeklerin maçları: Switzerland (7 Haz, Basel), Portugal (11 Haz, Geneva), Turkey (15 Haz, Geneva)
Kadro:
Kaleci: Petr Čech (Chelsea), Jaromír Blažek (Nürnberg), Daniel Zítka (Anderlecht)

Defans: Marek Jankulovski (Milan), David Rozehnal (Lazio), Tomáš Ujfaluši (Fiorentina), Zdeněk Pospěch (København), Zdeněk Grygera (Juventus), Michal Kadlec, Tomáš Sivok (Sparta Prag), Radoslav Kováč (Spartak Moskova).

Orta saha: Tomáš Galásek (Nürnberg), David Jarolím (Hamburg), Jaroslav Plašil (Osasuna), Jan Polák (Anderlecht), Marek Matějovský (Reading), Libor Sionko (København), Daniel Pudil (Slavia Prag), Stanislav Vlček (Anderlecht).

Forvet: Jan Koller (Nürnberg), Milan Baroš (Porsmouth), Martin Fenin (Eintracht Frankfurt), Václav Svěrkoš (Baník Ostrava).

TD: Karel Brückner (2002 - ...)

Hiç yorum yok: