Pazartesi, Mayıs 12

Med-cezir

Bitişler hep hüznü ve sevinci beraberinde getirir. Futbol sezonunun bitişi de farklı değil. Hüznünü de alıp düşenlerle birlikte vizeyi kapıp bir üste gelenler var. Sona eren liglerde neler olmuş kabaca bir bakalım.Bizim ligimizden Kasımpaşa, Manisa ve Rize bir alta gittiler. Ligin son haftasından önce netleşmişti tablo. Kasımpaşa çok önceden düşmesine rağmen bırakmadı kendini ve düşen diğer takımlarla puanlarını eşitleyip 3 takımın da 29 puanla düşmesini sağladı. Alttan Kocaeli ve Antalya ait oldukları yere döndüler, üçüncü takım için play-offlar bekleniyor.
İngiltere'de son haftada şekillendi tam liste. Son sıradaki Derby ilk yarıdan belli etti kendini diğer iki takımın belirlenmesi ise hayli heyecan yarattı. Fulham, Bolton, Reading ve Birmingham arasındaki mücadelede kaybedenler Reading ve Birmingham oldu. WBA ve Stoke City alttan çıktılar, 3. takım play-offlar sonucu gelecek.İspanya'da Levante ve Murcia düştüler daha önceden. Bitime 1 hafta kala son takım bekleniyor. Zaragoza, Osasuna, Huelva hatta Valladolid muhtemel yolculardan. Numancia, Malaga ve Gijon da seneye bir üstteler. 4. sıradaki Sociedad umutlarını başka bahara taşıdı.
Almanya'da bitime bir hafta var. Köln'ün üste çıktığını başa yazalım ki kan çektiği belli olsun. Üste çıkan diğer takım ise M'Gladbach. 3. takım olma yolunda Hoffenheim ile Mainz çekişiyor. Bu takımların yerlerine geçecek ekipler de biri dışında belli. Kesinleşenler Hansa Rostock ve Duisburg düştüler. Son takım için favori Nürnberg, plase Bielefeld.İtalya'da da düğümün bir kısmı son haftaya kaldı. Livorno ve Empoli'nin yanında 10 yıl öncesinin UEFA şampiyonu Parma düşecek gibi. Alttan gelecek takımlar için henüz bir netlik yok ancak Chievo son 3 haftada büyük bir tökezleme yaşamayacak gibi görünüyor.
Son olarak Fransa. PSG'nin düşeceği konuşulurken şimdilik yırtmış gözükmeleri heyecanı azalttı. Strasbourg ve Metz'in ardından Lens, PSG veya Tolouse üçlüsünden birisi alta yol alacak. Son haftada zirveyi kovalayan Bordeaux ile oynayacak olan Lens düşmeye en yakın aday. Le Havre, Nantes ve Grenoble'ın üst lige çıkmaları da bitime iki hafta kala garanti konumunda.

Hiç yorum yok: