Pazartesi, Mayıs 19

Eskişehirspor aka. Unakıtan...

Öncelikle Eskişehirspor'u Turkcell Süper Lig'e çıktığı için kutlarım. Belli bir kültürü, mantalitesi, gecmişi, tribünü, kalitesi bulunan bir kulübun en üst ligde var olması güzel. Sorun olusturabilecek konu ise koca Es-es'in ust lige cikarken yasadiklari. Diyarbakir hocasinin dediklerini "acaba"larla degerlendirip, bir nebze es gecerek Bolu macina giden ve daha yerime oturamadan takimin 10 kisi kaldigini goren bir Bolu sempatizani -taraftari degil- olarak sonucun hic de icime sinmedigini belirteyim.

Selcuk Dereli'nin yonetim anlayisina hicbir zaman saygi duymamisimdir, kurallari uygulayabilme kabiliyitenin yaninda insan iliskilerini yonetebilme becerisi de onemlidir malumunuz bu meslekte. Sert hareket macin basinda yapildiysa kart da macin basindsa verilir anlayisini destekliyorum ancak bu mac icin bu degerlendirmeyi baz alirsak macin kartlardan dolayi tatil edilmesi gerekirdi, o da olmayinca doğal olarak adaletsizliğin dik alası sergilendi....
10 kisi kalmasina ragmen sahanin hakimi olan Bolu'nun direkten donen 3 topu kaderin cilvesiydi. 2. yarinin basinda kacan pozisyonun sokunu atlatamadan yedikleri gol de konsantrasyonu yonetememe sorunu. Macin 2-0'a geldigi andan itibaren protokol tribunune yonelen taraftarlarin Unakitan'i ve esini alkislamalari ise akilda kalan en manidar davranis. "Siyaset disari" slogani da bir disavurum olarak hafizalara kazindi. Aklima sandikta gorusuruz Mesut Bey ornegi geldi ve dillendirdim ama sayin Cerrah'in eliyle daireler cizerek bulundugum alani cevrelemesinin ve goturun emri vermesinin ardindan sahayi yandan yandan terketmek zorunda kaldim. Polisler esliginde cikmak istememem agir basti. Velhasil-i kelam, mac bitti. Eskisehir cikti. Kapali ust tribunde Carsi'ya tas cikaracak bir performans sergileyen Eskisehirlileri ust ligde gormek guzel. Cok daha onurlu bir sekilde cikabilecek gucleri ve potansiyelleri de var. Ustte iyi isler yaparak bu isi tatliya baglarlar ve yasananlari unuttururlar umarim.

Bu kısım Bolu icin: Inonu'nun numarali kismini aile cay bahcesine gelen taraftarlarla dolduran baskan Necip Carikci'ya tum Bolu halki tesekkurlerini sunmustur umarim. Taraftarlarin da kendine ceki duzen vermeleri gerekiyor tabi, bu kadar bos ve altyapisiz olmamali bir kitle. Sahaya atilan maddeler, organizesiz cigliklar cirkinlestirdi maci.

Son söz: Bank Asya gerçekten de çok iyi hazırlanmış bu organizasyona. Galatasaray'ın şampiyonluğundan daha coşkulu bir kutlama vardı İnönü'de 1. ligin üçüncüsü için. Seneye daha da gelişmiş bir hal alırsa tüm lige bakış, İngiltere modeline yaklaşabiliriz.

Hiç yorum yok: