Cuma, Mayıs 30

Portekiz

Portekizliler sancılı dönemleri iyiden iyiye geride bıraktılar. 90'lardan önce adını duyuramayan ülke Figo, Rui Costa, Gomes'li altın kuşakla birlikte futbol arenasında hatırı sayılır ülkeler arasına girdi. Scolari'nin revizyon sürecini de kayıpsız atlattılar şimdi heyecan verici hücum hatlarıyla kupayı bekliyorlar.
Avrupa'nın en formda kanat golcüsü(!) Ronaldo'dan çok şey bekleniyor doğal olarak. Deco, Quaresma, Postiga, Nani gibi oyuncular hücümu renklendirecekler, bizlere de futbol ziyafeti sunacaklar. Kalede PAOK'tan Kanada asıllı Fernandez'i kadroda bekleyenler yanıldı, Sporting'in 88'li kalecisi Rui geleceğe hazırlanma seansı ile kadroda. Maniche'nin yediği kesik ileride sorun yaşatabilir teknik ekibe. Keza Tiago da öyle. İtalya'da oynayanları tutmuyor sanırım Scolari. Miguel Veloso kendisinden çok şey beklenen potansiyellerin başında. Hem takımı için, hem de menajeri için çok önemli bir turnuva var önünde. Büyük transferi yapabilir.
Kaleci: Quim (Benfica), Ricardo (Real Bétis), Rui Patrício (Sporting)

Defans: Bruno Alves, Bosingwa (Porto), Fernando Meira (Stuttgart), Jorge Ribeiro (Boavista), Pepe (Real Madrid), Miguel (Valencia), Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho (Chelsea FC)

Orta saha: Deco (Barcelona), Petit (Benfica), João Moutinho, Miguel Veloso (Sporting) Raul Meireles (Porto), Cristiano Ronaldo (Manchester United)

Forvet: Hélder Postiga (Panathinaikos), Hugo Almeida (Werder Bremen), Nani (Manchester United), Nuno Gomes (Benfica), Ricardo Quaresma (Porto), Simão Sabrosa (Atlético Madrid)

TD: Luis Felipe Scolari (2003 - ...)

Hiç yorum yok: