Cumartesi, Mayıs 2

Habercilik onun özünde var

Klasik mecraların interaktif ortamlara, sosyal medyaya ilgi duymasıyla binbir trick ile daha fazla sayfa gösterme çılgınlığı başladı gazetelerin web sitelerinde. Aynı konudan beş farklı haber yapmak, haberi ayrı, fotoğrafını ayrı yerde göstermek vs. Bu beş ayrı haber yapımı esnasında sayısız saçmalama yaşandı, gülüp geçildi vs. vs.

Gazeteci araştırmacıdır, inceler, sorar, sorgular, sonra 5N1K altyapısına uygun olarak haberini hazırlar, habere bir hikaye yedirir, geçmişten referans verir, benzerlikleri, farklılıkları ortaya çıkarır. Spor gazetecilerinin büyük çoğunluğu ne hikmetse bu gerçekleri görmzeden gelip masal anlatır gibi anlatıyorlar kafalarındakileri. Dinleyicisi çok olduktan sonra bittabi anlatacaklar, amaç da tiraj kaygısı olunca yürüyün arkadaşlar, her yol mübahtır.


Az önce okuduğum bir haberi paylaşayım bu vesileyle, milliyet'in web sayfasından, Hasan Şaş ıslıklanmış. Falanmış, filanmış. "Galatasaray’ın geçen hafta Ankaraspor’la berabere kaldığı maçın son bölümlerinde oyuna giren ve karşılaşma bitiminde taraftarlardan büyük tepki alan Hasan Şaş dün akşam da tribünlerin protestosuna hedef oldu."

Şimdi benim bildiğim Ankaraspor maçı seyircisizdi, taraftar ne ara Hasan'a tepki verdi? Komplo teorisi üretmeyelim, çıkıp da GFK'ya bi ton para verip taraftar araştırması yaptırmadı herhalde değil mi o muhabir?

Link: Milliyet, Hasan'ın gözyaşları!

Hiç yorum yok: