Perşembe, Ekim 9

Neden Denizli?

Aslında başlık sadece "neden" olarak kalsaydı daha anlamlı olurdu ya neyse. Biz "Neden Denizli" dedik sayın (!) Demirören'e. (evet o da bizi duydu)Aralık 07'de Lig TV'ye bir şeyler söylemiş başkan. Can alıcı nokta: "...Denizli ve Aybaba ben olduğum sürece bu kulüpten içeri giremez. Sadece başkanlığımda değil, YK üyeliğimde de bu durum geçerli..." Bu minvalde bir şeyler söylüyor ve sonrasında şu ibretlik sözleri söylüyor. "Samet Aybaba, Beşiktaş'tan hep puan almış, rakiplerine de hep puan vermiştir" Yürü be başkan, kim tutar seni.
Şimdi şöyle geniş perspektiften bakınca, yukarıdaki sığ yorumları da dikkate alarak, Demirören'in Mustafa Denizli giremez kararından neden döndüğünün sebepleri içerisinde, Denizli'nin rakip hoca sıfatıyla Beşiktaş karşısına çıktığı maçlarda bol kepçeden puan verdiği detayı yatabilir.
İncelemede Denizli'nin teknik direktör, Demirören'in de BJK YK üyesi/başkanı olduğu dönemleri baz alıyoruz. Bu da 2000 sonrasına tekabül ediyor.Başlayalım efendim detaylara;
*Denizli'nin Fenerbahçe ile ilk Beşiktaş maçı, 16 Eylül 2000, yabancı kaosu sonucu skor hükmen 3-0 BJK lehine.
*İkinci maç: Fenerbahçe 3-1 kazanıyor ancak Beşiktaş durum 0-0 iken Ahmet Dursun'un 45'te gördüğü kırmızıyla 10 kişi.
*Üçüncü ve son maç: BJK 2-1 galip. 24 maçlık iç sahada galibiyet serisinin Ronaldo'nun golleri ile bittiği maç. Anlamı büyük, BJK aldığı 3 puanla zirveye tutunuyor.
Evet 3 maç 6 puan. Kaybedilen tek maçta da problem pekala hakemde olabilir. Zira o maçın hakeminin adı Muhittin Boşat. Zamanın bol kırmızılı BJK - FB derbilerinin kahramanı. Serhat düştü, Ali Eren kırmızı kart diyalogunun muhatabıdır, hatırlarsınız canım.
***
Velhasıl, sayın Demirören mantıklı bir seçim yapmış. Samet Aybaba hep puan alıyor, Denizli de iyi puan vermiş. Hayılrı olsun tüm camiaya.
***
ps: Amigo Orhan var bir de bu konuyla yakından ilişkili, Beşiktaşlı Orhan. Denizli'ye attığı o kafa vuruşunu unutmak kolay mı...

Hiç yorum yok: