Salı, Ekim 7

Road to Kadıköy *UEFA Grupları

İki takımı finalde oynatacaktık, -şimdilik- kısmet değilmiş! 3. torbadan kuraya giren Galatasaray -yine şimdilik- tek başına temsil ediyor ülkemizi Kupa 2'de. Ha bir sonraki turda bu sayının 2'ye çıkması Fenerbahçe için başarıdır orası ayrı konu.

Kuraya 5 Alman, 5 Hollandalı, 4 İngiliz, 4 İspanyol, 3 İtalyan, 3 Fransız takımı dahil oldu. Benfica ve CSKA birinci torbanın düşük ligli temsilcileriydi. 5. torba dışında -isim olarak- pek kolay rakip yoktu ki orada da Metalist, Wolfsburg, Standart gibi takımlar var. Tecrübeli takım sayısı oldukça yüksek. CL 3. önelemesindeki sürprizler de bu tablonun oluşmasında önemli etken tabi.

Gruplar parçalı halde aşağıda.Galatasaray, C Grubu'nda. İlk iki torbadan nisbeten kolay rakiplerle eşleşti. Hertha ve Metalist son iki torbadan. Kharkiv eminim gözlerini korkutmuştur, grupta bu maçın stadı sonuca direk etki edecek gibi gözüküyor. Eğlenceli olacak, rekabeti bir de burada göreceğiz. City'nin düşeceği grup ölüm grubu olacaktı, A Grubu'na denk geldiler ama son 2 takım grubun kimyasını bozdu. Valencia en kolay kurayı çeken takım sanırım, G grubundalar. Bu aşamayı kayıpsız, moralli ve form tutarak rahat geçerler, sonrasında zirve yarışı.

Zevkli eşleşmeler:
Schalke - Manchester City
Tottenham - Udinese
Galatasaray - Metalist Kharkiv
Sevilla - Sampdoria
Hamburg - Aston Villa

1 yorum:

Adsız dedi ki...

adamım Pantelic'i izleyelim, alem orta sınıf golcünün kralını görsün...