Pazartesi, Ekim 6

Milli takıma seçilebilme kriterleri

Büyük takımlardan herhangi birine karşı döktürmek veya canlı yayınlanan -herhangi- bir maçta iyi performans göstermek. Musa Çözen'le arayı iyi tutunca da şans çifte olur, yürü ya kulum.Dün akşam oynanan iki maçta çok net bir şekilde gördük bunu. Önce Yusuf Şimşek, sonrasında da Turgay. Maçlarını oynadılar ve milli takım kampına çağrıldılar. Bir önceki Ermenistan - Belçika arasında da Mehmet Polat, Çağlar ve Uğur Kavuk kadroda yer almışlardı. İkinci kez çağrılan sadece Çağlar.Uğur Meleke analizi derinleştirip yazmıştı da mesaj olarak gider sanmıştık. Bırak mesajı işin iyice suyu çıktı. Açıklanmış kadroya dahil ettiler günlük bazda performans gösterenleri. Oyuncuların kalitesine herhangi bir eleştirim yok ama 2-3 gün önce kadrolar açıklanırken bu arkadaşlar futbol oynamıyorlar mıydı? Bu arkadaşların varlığından haberdar olan kimse yok muydu, yedek mi bekliyorlardı, sakatlıkları mı vardı?
...
Lig TV bağlantısı yeterliyse diyorum nitelikli "scout" ekibi oluşturabilmek için, bizim evden de girsek mi bu işe...

1 yorum:

murarty dedi ki...

Çağlar'ın ilk çağrılışı da,Fatih Terim'in stadta seyrettiği,ligin ilk haftası oynanan Galatasaray-Denizlispor maçı sonrası.Ayrıca o maçtan sonra,İsmail Baydil de Ümit Milli'ye çağrılmıştı.
Çağlar uzaktan iki iyi şut atmıştı.Bunun dışıda vasat oynamıştı.İsmail Baydil Galatasaray'ın sol tarafını bayağı zorlamıştı.Fakat Murat Karakoç oyundan atılınca,hocası onu dışarı almıştı.
Kısacası;size katılıyorum.Fatih Terim'n seyrettiği bir maçta,azıcık ön plana çıkarsanız,milli olmak içten bile değil.