Pazartesi, Eylül 8

Nerede o eski Real Madrid...

Real Madrid bu sene sadece 4 transfer yaptı. Getafe'den kendi oyuncusu Rubén de la Red, Osasuna'dan Javi García, Santander'den Ezequiel Garay ve Hamburg'dan Rafael van der Vaart. Bu 4 oyuncuya harcanan toplam bonservis 30 milyon euro civarı. Bu gelenlerin öte tarafında gidenler var malum. Robinho City'e, Baptista da Roma'ya bonservisleriyle gittiler. Getafe'ye verilen oyuncular var, Cassano bedelsiz gitti, Garay da eski takımına kiralık gönderildi. (Son kertede gelen oyuncu 2 oluyor böylelikle: 87 doğumlu Javi Garcia ve Van der Vaart) Bundan önceki senelerdeki rakamlara bakarak bu seneki Real'i daha net anlayabiliriz. Rakamlar devre arası transferleri de kapsıyor.
-- Sezon -- Gider (€) -- Gelir (€) --
2007-2008: 119 milyon, 31 milyon (Cicinho to Roma, Lopez to Villareal)
2006-2007: 103 milyon, 25 milyon (Ronaldo to Milan, Woodgate to M'boro)
2005-2006: 90 milyon, 45 milyon (Owen to Newcastle, Samuel to Inter)
2004-2005: 57 milyon, 09 milyon (Morientes to Liverpool)
2003-2004: 38 milyon, 32 milyon (Makalele, Geremi ile Chelsea faktörü)
2002-2003: 45 milyon, 00 ......
2001-2002: 74 milyon, 00 ......
2000-2001: 120 milyon, 85 milyon (Seedorf to Inter, Anelka to PSG, Redondo to Milan)
...
Bu sezon tüm bu gidişlerden elde edilen bonservis geliri de 57 milyon euro. Yani gelir gider dengesinde Real lehine artı 20-25 milyon bir miktar var. 2000 sonrası ilk kez oluyor böyle bir şey ki öncesi de farklı değil. Sırf bu bilgi bile işin garipliğini anlatmaya yetiyor. Avrupa'nın top-class takımları satmaya değil almaya odaklıydı en son, Real bütçeyi sıkı tuttu. Schuster'in feryadı revaçta şu sıralar bu tablodaki isimlere odaklı olarak. İlk hafta alınan kötü sonucun da etkisiyle olsa gerek haziranda belirlenen listeyle eylülde kampa katılanlar arasında bir karşılaştırma yapılmış. Van der Vaart'tan başka bir numara yok elde. Tek gerekçe olarak da başkanla Mijatovic'in Ronaldo ısrarı gösteriliyor. Her şey ona bağlanınca, tüm yaz ona harcanınca bahçe bitiverdi tabi.Schuster'in istediği adamların listesi aşağıda...
*Dani Alves. Ortanın soluna istenmiş, Ramos'la ikisinin iyi işler yapacağı düşünülerek. Alves, Barça'ya gitti. Öncelik Ronaldo'da olunca, Barça erken davrandı ve oyuncuyu kaptı.
*Luis Fabiano. Forvetteki eksilmeleri giderebilecek kalitede, geçen sezon 33 golü vardı. Kulübü Sevilla'da kaldı. Ronaldo gelince ona gerek kalmayabilirdi.
*De Rossi. Roma bonservisine 40 milyon istedi ancak bankadaki para Ronaldo'ya ipotekli olduğundan olsa gerek anlaşma gerçekleşmedi.
*Cesc Fabregas. Wenger'e takıldı, ilk günden resti yedi bu transfer girişimi. Israr da olmayınca çabuk bitti hikaye.
*Philip Lahm. Schuster'in bir başka sol arzusuydu. Bütçe elvermediği için, ya da Ronaldo transferinin kafalarda garantilenip paranın oraya akıtılacağı öngörüldüğü için evde kaldı.
*David Villa. Ronaldo hikayesinin sarpa sardığı anlarda back-up olarak sarıldı Villa'ya Real Madrid. Geç oldu tabi.
*Ve Van der Vaart. Geldi çok şükür, Schuster mutlu mu olsun yani şimdi?

2 yorum:

Donnie Brasco dedi ki...

Ronaldo transferi tüm yazı hegomanyasına aldı
oldu olacak derken bu kadar transfer yapılabildi
Vandi iyi bir transfer
De La Red de geçen sene iyiydi geri dönmesi iyi olmuş
bir iki takviye olabilir miydi; belki.. ama yine de kadroyu o kadar kötü görmüyorum ben

YK dedi ki...

Real ligi dusunuyorsa transfer yapmaması normal. Bu kadroyla ligi rahat goturecegini dusunuyorum. Ama iş şampiyonlar ligine gelince orda kalır.Bu sene de hayal olur kral için.
Çıtayı bu kadar yuksek tutarsan transfer yapamazsın tabi. Artık para o kadar cok konusmuyor transfer piyasasında. Oyuncu gitmeyince olmuyor.