Cuma, Eylül 19

Bank Asya'nın yabancıları

Bu sezona kadar sadece Türki Cumhuriyetler'den 2 yabancı oyuncu oynatma hakkı verilen Lig A/1. Lig kulüpleri bu sezon itibariyle 1987 sonrası doğumlu 2 yabancıya daha forma giydirebilecekler. 1. Lig'de şu an itibariyle 26 tane yabancı oyuncu yer alıyor. Bolulu Ilgar Gurbanov ve Kasımpaşalı Joao Batista yerli statüsündeler. 26 olan sayıyı 24+2 olarak da kaydedebiliriz.Yabancı oyuncuların uyruklarında Brezilya ve Kamerun öne çıkıyor. 8 Brezilyalı, 5 de Kamerunlu var. Fransa ise 3 oyuncuyla Birinci Lig'de bu sezon. Süper Lig'de şu ana kadar oynayan toplam Fransız oyuncu sayısı kaçtır, ona da bakmak lazım. Bank Asya ilk yıldan üçlemiş. Arjantin, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Gine, Kolombiya, Gana, Danimarka, Senegal ve Benin'den de birer oyuncu var birinci ligimizde.
24 oyuncudan 14 tanesi yeni kural dahilinde Türkiye'de. Yani bu 14 oyuncu +87 doğumlu. 2 oyuncu Türki Cumhuriyetler kuralına göre ülkemizde, kalan 8 oyuncu da ligden düşen takımların yabancıları. Gaziantep Belediye abisinin izinden gitmiş ve Güney Amerika'dan yapmış 2 yabancı transferini.
Üstten düşenlerin yabancıları: Andre Moritz, Jens Askou, Joseph Desire, Mawaye (Kasımpaşa), Oumar Kalabane, Rafael Marques, Sebastien Borbiconi (Manisaspor), Elionar Ribeiro (Rizespor), Luis Martinez (Sakaryaspor). Bu listeden Martinez'in ve Rafael'in hala burada olmasını anlayamadım.
Kadrosunda en fazla yabanci oyuncu bulunduran takim yukarıda da gördüğümüz üzere Kasımpaşa. Batista ile birlikte 4 yabanci oyuncuları var. Manisaspor da geçen yıldan kalan 3 oyuncusuyla yola devam ediyor. Erciyesspor bu sezon kadrosuna 3 yabancı katmış ve Federasyon'a saygılarını sunmuş. Bu oyunculardan birisi Kazakistanlı ve Türki Cumhuriyetler kuralıyla bizde, diğer ikisi ise Kamerunlu ve +87 doğumlu.
Diyarbakırspor, Güngören Belediye, Karabükspor, Malatyaspor ve Samsunspor takımları ise yabancı haklarını kullanmayı düşünmemişler. Sezon sonunda başarı sıralamasına, milli takım seçmelerine göre, yabancı kuralının verimini de tartışırız.Oyuncuların tam listesi:
Adanaspor: Marc Kibong Mbamba (Kamerun), Serges Flavier Mbilla Etame (Kamerun)
Altay: Jorge Emanuel Molina (Arjantin), Tiago Queiroz Bezerra (Brezilya)
Çaykur Rizespor: Elionar Nascimento Ribeiro (Brezilya)
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: Jonatha Alves Da Silva (Brezilya), Tiago Lima Leal (Brezilya)
Giresunspor: Anton Zemlianukhin (Kırgızistan), Ibrahima Sory Cisse (Fransa)
Karşıyaka: Fallou Seni Camara (Fransa)
Kartalspor: Abdoulaye Diakhate (Senegal), Christian Akande Kotchoni (Benin)
Kasımpaşa: Andre Francisco Moritz (Brezilya), Jens Berthel Askou (Danimarka), Joseph Desire Mawaye (Kamerun)
Kayseri Erciyesspor: Emmanuel Njock Mangoung (Kamerun), Severin Brice Bikoko (Kamerun)
Manisaspor: Rafael Mardues Mariano (Brezilya), Oumar Kalabane (Gine), Stephane Sebastien Borbiconi (Fransa)
Orduspor: Bruno Ferreira Mombra Rosa (Brezilya), Jerry Akaminko (Gana)
Sakaryaspor: Luis Enrique Martinez Rodriguez (Kolombiya)

1 yorum:

Okechukwu dedi ki...

Bu posttan 3 gün sonra benzer içerikli bir haberide ben yazdım. Bilseydim bu listenin olduğunu o kadar çaba harcamazdım.) ellerine sağlık.
http://ucheokechukwu.blogspot.com/2008/09/bank-asya-1-ligi.html