Perşembe, Eylül 18

Nerede kalmıştık!

Bu başlığı atmak isteyen bir iki gazete vardı dün. Saat 22:00 olmadan değiştirdiler. Fenerbahçe tek kelimeyle yalandı dün. Fazla söze gerek yok, konsantre olmamak için gereksiz ayrıntılarla uğraştığınız maçlar olur. Ya sıkıcıdır, ya iticidir, ya üzücüdür bir şeyler terstir bu maçlarda. Dünkü de böyle bir şeydi. Araya Digiturk'un sinyalizasyon sorunu da girince ekmeğe yağ sürülmüş gibi de oldu ya neyse. Fenerbahçe gereksiz bir maç oynadı dün.*Yasin'in Lugano'ya benzerliği dışında pek bir artısı yok defansa. Edu'yla oynarsa daha verimli olur bu açıdan. Lugano da işi ters çevirip asıl ben Yasin'e benziyorum deyip takıldı sahada, sağolsunlar.
*Carlos ilk golde yattı resmen, ikinci golde de ön liberolar. Birden fazlalardı evet, yine de uyuyabildiler.
*Güiza'yı çıplak gözle izlemeden hakkında yorum yapmak yanlış oluyor. Şu ana kadar oynadığı tüm maçlarda gösterdiği performans takdire şayandır. Benim -hakkıyla- gördüklerim içerideki Partizan MTK ve Shaktar maçları. Rakip alandaki 1,5 Fenerbahçeli'den biri olarak tüm sahayı dolaşıyor adam. 6 bira, 10 sigara vardı o ne oldu? Neyse, Güiza'nın zamanlama sorunu handikap biraz, yoksa Carlos'un yedirdiğini değil attırdıklarını konuşurduk şimdi.
*Volkan dün yoktu hiç, bir alan dışı topunu kısa atarak buradayım dedi, o kadar.
*Emre, Josico, Maldonado, Selçuk vs. Mehmet Aurelio. Kazanan yalnız olandır.
*Burak'ın top sürüş yeteneğini düzgün bir son vuruşla bitirememesi ne kadar acı. Sağdan soldan denediği ortalarda bunu gördük, ceza alanı içindeki etkisini ise Aragones henüz bize göstermedi.
*Gökhan çok uzun bir zaman sonra kendini gösterdi, dripling yaptı, içeriye girdi, kovaladı, kesti.
*Uğur Boral biraz hareketliydi lige göre, CL performansı sergilemeye hazırlanıyor yine. Kolay mı Alves'i unutmak.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Blogunuz çok başarılı kutlarım.

Fener eskisi kadar güçlü değil sorun bu bana göre. Oyuna hızlı ve tempolu başlayan rakiplere Aureliovari bir direnç gösteremiyor.

Ligler başladığından beri görüldü ki Fener'e gol atmak istiyorsanız tempo yapacaksınız. Çünkü Fener'in bu tempoya direnebilecek defensive midfielder center ları maalesef yok.

Dünkü oyunda ortaya çıkan birtakım sonuçlar vardır.

1. Roberto Carlos'un takıma hiç bir faydası yoktur. Sol kanatta beklediğimiz sorumluluğu almaktan çok uzaktır. Yaptığı hatalar artık çok pahalıya mal olmaktadır.

2. Fenerbahçe 3.5 milyon Euroya bir problem (Emre) transfer etmiştir.

3. Fenerbahçe Kezman, Guiza gibi futbol hayatlarında düzine ile gol atmış adamları oyun sistemiyle yalnız bırakarak bunalıma sürüklemekte ve golcüden çok pres yapan orta saha oyuncusuna dönüştürmektedir. Böylece bu adamların hem golcülük becerileri azalmakta, oyun içindeki enerjilerini tükettikleri için gol vuruşlarında doğru pozisyon alamamakta ya da yeterli beceri gösterememektedirler. Bir süre sonra da kısırdöngüye girmeleri yüksek bir olasılıktır.

Bir Fenerli olarak bu gidişatı üzüntü ile izliyorum.