Çarşamba, Temmuz 2

Madde madde Euro 2008

*Turnuvanın "Ölüm Grubu" olarak adlandırılan Romanya-İtalya-Fransa-Hollanda grubundan hiçbir takım yarı finali göremedi. Ölüm Grubu'nun temsilcileri dirilemediler.*Yunanistan'ın ilk turda elenmesi, defansif futbolun ölümü anlamına geldi. Hollanda'nın elenmesi de safi ofansif futbolu öldürdü. Her iki tarafı da dengeli yöneten takım İspanya da güle oynaya şampiyon oldu. Akılcı defans yaptı, akılcı hücum etti. İyi hücum eden Rusya'nın, İspanya'dan toplamda yediği 7 gol tam olarak anlatılmak istenen konu.
*Ekolü olan takımlar evlerine döndüler. Komple oynayanlar ilerlediler. Total Hollanda, defansif İtalya eve dönen büyük örnekler.
*Eleme gruplarında fırtınalar estiren takımlar şampiyonada sefilleri oynadılar. Polonya, Yunanistan, Romanya, Çek Cumhuriyeti gruplarında zirvedeydiler, şampiyonada ilk turda elendiler.
*İspanya hiç maç kaybetmeden kupaya uzandı.*84 finalinde İspanya'ya gol atan Platini, rövanşı elleriyle verdi. Palop'un yeşil kazağı, rövanşı daha da lirikleştirdi.
*Türkiye'nin turnuva boyunca oynadığı 5 maçın 5'inde de son dakika golü geldi. Portekiz maçında yedik, İsviçre'ye attık, Çekler'e 2 tane attık, Hırvatlar'a karşı hem yedik, hem attık, Almanlar'dan da yedik son kertede.
*Türkiye - Hırvatistan maçında turnuva tarihinin en geç atılan gol rekoru iki kez kırıldı. En son Semih'in ellerinde kaldı.
*Teknik, genel itibariyle fiziğin önüne geçti. (Arda, Iniesta, Sjneider, Zhirkov, Arshavin)*Lubos Michel, Hollanda - Rusya maçında gösterdiği kırmızı kartı iptal etti. Rusya'da Hollanda'yı eledi bir güzel.
*Türkiye yarı finale çıktı ancak toplamda oyunu önde götürdüğü dakika sadece 16.
*Büyük umutlarla turnuvaya başlayan C. Ronaldo, Toni, Smolarek, Gomez, Gattuso, Materazzi, Ivanschitz, Toulalan, Ribery gibi oyuncular varlık gösteremediler.
*Bir sonraki turnuvada eksikler tamamlanır, her takıma bir Brezilyalı düşer savı iyiden iyiye kendini gösterdi.

Hiç yorum yok: