Perşembe, Nisan 3

Colin-Kazım Richards aka Kazim Kazim

Birileri tarafından şişirilen, cin fikirli menajerlerin elinde iyi paraya tek vuruşluk bir teknikle pazarlanacak olan oyuncu görünümündeydi adı milli takımla anılmaya başladığı zamanlarda. Milli oldu, Colin'siz Kazım oldu derken Fenerbahçe'ye attı kapağı. Olay tam olarak buydu. İngiltere alt lig takımlarının altyapılarında geçen ufaklık dönemlerinin ardından 19 yaşında "Coca Cola Kid" olup yarışma eseri profesyonel futbola iyiden iyiye ısınan asi, uçarı ve gayet rahat bir adamdan bahsediyoruz.Türkiye'ye geldiği ilk zamanlarda dillerden düşmeyen şarkı şuydu; Sezon boyunca 1 gol atmış bir adam! Bunu kim uydurduysa artık, piyasada hakim görş oldu. İstatistiki bilginin yorum olarak karşımıza çıktığı bir dönemdi. "Bence 1 golü var!"
Kazım Fenerbahçe'deki ikinci genç jenerasyonun bir üyesi. İlhan, Ali, Kazım, Can, Yasin, Uğur, Gökhan... 2003 yılındakine benzer bir hamle var yine içeride ancak bu seferki çok daha mantıklı. Daha şimdiden 2 bankosu var ekibin. Gökhan ve Uğur. Kazım da yükselen grafiğiyle artık bu potada. Uğur'dan yakın zamanda formayı alması muhtemel.
Kazım'ın oyunu fazlasıyla rahat ve tekniğe dayalı, altında ciddi bir İngiliz parmağı olduğu ceza alanına bakarken belli oluyor daha ortayı yapmadan. Muz ortalarıyla da içeriyi cehenneme çevirebiliyor. Güçlü, fizik üstünlüğü olan, birebirde etkili, hızlı bir oyuncu. Son vuruşlarını pek göstermedi bize, zamanla görürüz belki. En kötü yanı ise laubaliliği. Fazla rahat. Daha sahaya girerken formasını salaş hale getirmesi, bakışları, haşarı gülümsemesi, kenarda ısınırkenki davranışları yok canım bu adamdan topçu olmaz dedirtiyor. Stad yıkılsa umurunda olmaz gibi bir tavır takınıyor. Gerçi buna soğukkanlılık demek de mümkün ama Beşiktaş maçının bitiminde soyunma odasına kahkahalarla ve rapper hareketleriyle giden bir adamdan bahsediyoruz, eminim diğerleri nasıl koyduk muhabbeti yapıyorlardır. Soyunma odasında masaj yaptıran, son taktikleri konuşan oyuncuların yanında bildik hareketleriyle MC hareketlerini peşpeşe sıralayan bir adam işte, yine kendisi.Velhasıl; Kazım sempatik, rahat, enteresan bir futbolcu. Anelka'nın mecburen hapsedildiği sağ açıkta isteyerek oynayacak ve Anelka'ya benzer özelliklere sahip birisi. Normal potaya smaç basabiliyor, dış atışları iyi olmasa da Solomon'la oynayabilecek kadar iyi. Performansının artarak devam etmesini diliyoruz, gol sevincinin de arkasındayız.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

sewiyorum bu adamııııı :D