Pazartesi, Aralık 24

Süper Lig'in ilk yarısı

Bitti çok şükür ve son maçında evinde Gençlerbirliği'ni 2-0 yenen Sivasspor, 37 puan ve averajla ilk yarıyı lider olarak tamamladı. TFF'nin statüsünde sezon ortası averaj sıralaması ile ilgili net bilgiler yok, her kafadan ayrı bir ses çıkabilir pekala ama hakkaniyet adına, duygusallık adına, ezileni sahiplenmek adına ve en önemlisi genel averaj itibariyle Sivasspor ligin ilk yarısını lider kapatmıştır, hayırlı olsun. Bunu yaparken evinde oynadığı 9 maçtan 27 puan toplaması ve sadece 3 gol yemesi de ayrı bir konu.Sezon başında varlıklarından rahatsız olduğumuz İstanbullu ve Ankaralı takımlardan 3 tanesinin düşme potasında olması kimseyi üzmüyordur sanırım. Tek sürpriz Oftaş'ın yukarılara tırmanırken abilerinin aşağıda kalmış olması. O kadar da olur, boynuz-kulak hikayesi.
***
2007-2008'in ilk yarısında maç başına düşen gol sayısı 2.48, hafta başına düşen gol sayısı da 22.29 olarak gerçekleşti. 30 golle 16. haftasında bu yarının en yüksek gol rakamına ulaşılan ligde, devrenin en farklı skorlu galibiyetini, 5. haftada Galatasaray, Konyaspor'u İstanbul'da 6-0 yenerek elde etti. Ligin 10 haftasında ise futbolseverler yalnızca 17 gol izleyebildi. Ligin 5. haftasında 4-3'lük Gaziantepspor-Kayserispor maçı, 7 golle ilk yarıda en çok gol atılan karşılaşma oldu.Galatasaray'ın önderliğinde uzunca bir süre giden ligimiz son dönemeçte Feldkamp'ın kaprislerinin de katkısıyla Sivas-Fener ikilisi zirveyi yakaladı.
***
Gol krallığı yarışmasında, Fenerbahçeli Semih ve Trabzonsporlu Gökdeniz, 10'ar golle ilk yarıyı zirvede kapadılar. Semih'in kaç maçta oynadığını ve bunların kaçında ilk 11'de çıktığını göz önünde bulundurmak lazım. 10 golün 3 tanesinin de 3 büyüklere gitmiş olması ayrı bir ironi. Bu futbolcuları, 8'er golle Beşiktaşlı Bobo, Vestel Manisasporlu Holosko, Gaziantepsporlu De Nigris ve Sivassporlu Mohamed Ali, 7'şer golle de Denizlisporlu Yusuf, Kayserisporlu Gökhan, Sivassporlu Mehmet Yıldız ve Konyasporlu Murat Hacıoğlu izliyorlar.Hakemler bu 17 hafta boyunca 37 kez penaltı noktasını gösterdiler ve bunlardan 28 tanesi ağları buldu. Fenerbahçe ve Kasımpaşa hiç atış kullanmadılar, Galatasaray 5 atışla bu alanda lider. (Bu senaryoyu geçen seneden de hatırlıyoruz, sezon sonunda neler olacak acaba)
***
Fenerbahçe derbi niteliği taşıyan maçlardan 9 puan çıkardı, bir anlamda geleneğini sürdürdü.
***
Teknik direktörler yine bolca tartışıldı, gezginler kervanına yeni kişiler katıldı, Zico farklı bir portre çizmeye başladı, Ertuğrul gitti gitti geldi, Feldkamp huysuz ihtiyar oldu, maça çıkmadı, Ersun Yanal Trabzon'a el attı. Klasik td hikayeleri işte.En Fazla Galip Gelen Takım: Sivasspor (12)
En Az Galip Gelen Takımlar: Ankaraspor, Kasımpaşa (2)
En Fazla Berabere Kalan Takım: Kayseri (8)
En Az Berabere Kalan Takım: Sivasspor (1)
En Fazla Yenilen Takım: Kasımpaşa (12)
En Az Yenilen Takım: Galatasaray (1)
En Fazla Gol Atan Takım: Fenerbahçe (30)
En Az Gol Atan Takım: Kasımpaşa (13)
En Fazla Gol Yiyen Takım: Kasımpaşa (32)
En Az Gol Yiyen Takım: Galatasaray (12)
Bu istatistikler doğrultusunda ironi dozu yüksek eleştiriler; Sivas'ın liderliğinde Bülent Uygun'un payının sorgulanması, Galatasaray'da Orkun'un ve defansın sorgulanması, Fenerbahçe'ye alınacak forvet... vs.

Hiç yorum yok: