Cumartesi, Aralık 1

Platini kanunları

Geldiği günden beri bu Fransız beyefendinin gündeminin birinci sırasındaydı futbolu büyüklerin tekelinden kurtarıp ona yeniden oyun hüviyewti kazandırabilecek değişiklikler yapmak.2009-2010'dan itibaren yürürlüğe girecek Platini değişiklikleri görünürde şu şekilde;
-Gönüllerde zaten tarih olan Inter-Toto kupası tarih olacak.
-CL finali haftasonu oyanacak (ve sağlam bir PR'a tabi tutulacak.)
-CL elemeleri şampiyonlar ve dereceye girenler olmak üzere 2 ayrı grupta oynanacak. İki taraftan da 5'er takım gruplara katılma hakkı kazanacak.
-3 ve 4 takımla temsil edilen ülkelerin b üyük çoğunluğu temsil edilme sayılarını bir artıracak.
-CL'nin 3. turunda elenip UEFA'ya katılanlar kervanına 2. turda elenenler de katılacak.
-Ülkeler sıralamasında;
1-3 olan ülkeler kupalarda 7,
4-9 olan ulkeler 6,
7-15 olan ulkeler 5,
16-53 olan ulkeler 4 takımla temsil edilecekler.-UEFA Kupası da CL gibi 4 takımlı ve deplasmanlı bir hal alacak ki haksız rekabetin daniskasından kurtulmuş olacağız.
-UEFA Kupası'na katılacak takımların artışına paralel olarak oynanacak eleme turlarının sayısı da artacak ve 4 elemenin ardından grup aşamasına geçilecek.
-Maçların yoğunluğu nedeniyle haziranın ortasında UEFA, haziranın sonunda da CL ön elemeleri başlayacak. (Allah sabır versin)
*Platini, futbolun Napolyon'u olma yolunda önemli bir adım atmak üzere, kurallar resmen yürürlüğe girdikten sonra gelecek tepkiler başarılı olup olmadığını gösterecek. Bundan daha da önemlisi Platini'nin "no al calcio moderno" savını ne kdar destekle yürütebileceği. En azından sahnelenen kısmını.

Hiç yorum yok: