Salı, Aralık 18

FIFA'nın en'leri

Dünyanın en iyisi Kaka oldu malum, ha olmasa da dünyanın en iyisi olduğuna kimsenin şüphesi yoktu. Bayanlarda da FIFA'nın bu prestijli addedilen ödülünü Marta aldı. Ya da şöyle diyelim; Ödül yine Marta'da kaldı. Abone gibi bir şey zira. Marta'yı erkeklerin arasında oynarken görmek isterim açıkçası. Eminim dikiş tutturur. Eskilerin "erkek Fatma" dedikleri türden bir kadın. Daha birkaç yıl inmez zirveden, Brezilya'nın suyunda bir şeyler olduğunu kanıtlıyor bu kadın. Kaka'da da aynı temayülü seziyorum ben. En azından ilk 3 garanti her sene. Hele bu "belong to Jesus" temasıyla hareket etmeyi sürdürürse. 2007'de alamadığı ödül veya kupa kalmadı adamın, gerçekten bravo.Kaka bu tempoda giderken diğer iki sırayı da Messi ile C. Ronaldo paylaşırlar, aralarındaki fark kupayı almak ya da daha çok yaklaşmak gibi şeylerden ibaret olur.
Aguerö denen velet en yüksek hedefleri olan bir takıma giderse de her ortamda bulunması şart olan 4. kişi kontenjanından abilerin arasına katılır. Abilerin en büyüğü 25 olunca insan seviniyor hani, daha uzun yıllar var bu adamları canlı canlı izlemek için.

Konu FIFA'nın ödülünden çıkmışken;

Barça yılın Fair-play ödülünü aldı. Unicef ile 360 derece işbirliğinden ötürü.FIFA U-17 World Cup Korea 2007'nin en değerlisi Alman Toni Kroos,
FIFA U-20 World Cup Canada 2007'nin en değerlisi Arjantinli Sergio Agüero
ve FIFA Beach Soccer World Cup Rio de Janeiro 2007'nin en değerlisi Brezilyalı Buru
da ödüllerini aldılar.
2007'nin en başarılı ülkesi Arjantin olurken, en fazla gelişme gösteren ülke de Mozambik oldu.

Hiç yorum yok: