Çarşamba, Eylül 30

Şampiyonlar Ligi 2/1'den kalanlar

Öncelikle Platini'ye bir atıfta bulunalım, Şampiyonlar Ligi gerçekten şampiyonların ligi olunca eski popülaritesinin altında kalıyor gibi, hele ki ilk turda.


Günün maçları;

Rubin Kazan-Internazionale
Mourinho'nun adamları ligdeki 1-0'lık Sampdoria şokunun üzerine bir de Rubin'de 1-1'lik şoku yaşadılar. ''Special one''ı tutabilene aşkolsun artık. Üstelik takımı 10 kişi kaldı!

Barcelona-Dinamo Kiev
Barça bildiğimiz gibi, Messi'nin kendine has golü ve Bojan'la çekişen Pedro'dan gelen ikinci gol. 2-0 aldılar. Ibrahimovic Inter zamanlarında yaşadığı CL kısırlığına devam edecek mi diye de bir not düşeyim, ileride lazım olur belki.

Rangers-Sevilla
Papa'nın adammları, müslüman Kanoute'nin takımı karşısında dağıldılar. Evet, en sansayonel bakış açısı bu galiba, 4-1'lik skorun ortaya çıktığı maçta tüm goller ikinci yarıda. Sevilla'da Adriano ve Kanoute'nin attıkları gollerin hemen 1 dakika sonrasında saha kenarına alınmaları da ayrı bir konu, tartışılır.

Unirea-Stuttgart
Her iki yarının başında gelen gollerle maç 1-1 sona ermiş. Platini'ye sitemde bulunma sebebimiz olan maçlardan biriydi bu arada. Tek kaydadeğer yanı, Alma ekibinin golünün bizim(!) oğlan Serdar'dan gelmesi.


Fiorentina-Liverpool
Rafa'nın takımında yine bir haller var, sene başında Xabi Alonso'yu satmamalıydık dercesine yaptığı açıklamalar vardı ama sorun biraz daha arkalarda gibi. Jovetic ilk yarıda bitirdi işi, Fiorentina 2-0'la aldı maçı. Goller ilk yarıda dediğim gibi ama bildiğin kontratak, Liverpool'daki de neyin saldırısı bu kadar.

Debrecen-Olympique Lyonnaise
Lyon 4-0'la aldı maçı, 50 dakikada bileti kestiler, bitirdiler işi. İstatistikler oyunun öyle 4 farka koşacak bir yapısının olmadığını söylüyor ama işte usta ayaklar affetmiyor.

Arsenal-Olympiakos
Arsenal kalesine Mannone çok yakıştı öncelikle, tuttum ben bu adamı. Epeydir bu kaleye güven veren birini görmemiştim. Maç boyu hücüm eden Arsenal son 15'e sığdırdığı 2 golle kopardı maçı. Yunan takımı bariz beraberliğe gelmiş, sonlarda verdiler bayrağı. Arshavin'in golü estetik olsa da ofsayttı bariz, çocuğun şirinliğine aldandı hakemler, farkı yarattı Arshavin de.

Alkmaar-Standar Liege
Platini'ye selam eden bu maçta da skor 1-1. AZ artık adını ezberletti Avrupa arenasında ama hala gözümde bir alt ligin takımı. Nasıl ki bizim takımlar eğreti duruyor orada, bu takım da öyle, Belçika ekibini hiç saymıyorum.

Hiç yorum yok: